Gazze'den tahliye edilenler İstanbul'da güvende

Gazze'den tahliye edilenler İstanbul'da güvende
Gazze Şeridi'nden Refah Sınır Kapısı yoluyla tahliye edilen 87 kişilik kafile, Mısır'ın başkenti Kahire'den kalkan uçakla gece saatlerinde İstanbul'a iniş yaptılar.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve AFAD koordinesinde Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a ulaşım sağlayan 87 kişilik kafile, Kahire'den gece saatlerinde kalkan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla 02.45 sıralarında İstanbul'a iniş yaptılar. Havalimanında olan VİP terminaline getirilen içerisinde çok fazla kadın, yaşlı ve çocukların olduğu grup, VİP salonundaki kimlik ve pasaport işlemlerin ardından AFAD yetkilileri tarafından kalacakarı yerlere götürüldü.

iha-20231121aw080864-9-001.jpg

GÜVENLİ BÖLGE YOK

Gazze'de ailesini bırakıp İstanbul'da yaşayan eşinin yanında gelen 33 yaşındaki Ahmet Şaltur, çok fazla kişinin kurtarıldığını belirtti.

Şaltur, "Herkes masum insanlar için elinden geleni yaptı ve ailem hala Gazze'de yaşıyor.

Gazze'de kalmaya devam edecekler. Çok fazla eksik var elektrik, gaz ve su.En kritik en önemli ihtiyacımız, Yakıt eksikse suyu yer altından çıkaramıyorlar.

Fakat en önemlisi güvenlik sıkıntımız var ve insanlar bir yerden bir yere kaçmaya çalışıyorlar. Güvenli bir yer kalmadı, hastaneler okullar ve kiliseler hep bombalandı" diye konuştu. İstanbul'da yaşayan ve havalimanına eşini karşılamaya gelen Ahmet Şaltur'un eşi Sümeyra Yıldız ise, "Çok şükür rahatladık tabii ki ama tam anlamıyla Filistin özgür olana kadar iyi olmayacağız. Mücadeleye elimizden geldiği kadar devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.