Gazzeli görme engelli çocuğun müzik ve spor aşkı

Gazzeli görme engelli çocuğun müzik ve spor aşkı
Görme engelli Muhani: - "Babam maddi durumu kötü olmasına rağmen benim yol paramı karşılıyor, hafta da iki gün de işi olmasına rağmen beni müzik okuluna getiriyor" - "Karate dersleri, bana hem güç veriyor hem de öz güvenimi artırıyor" - "En büyük hayalim,

GAZZE (AA) - NUR EBU IYŞE - Gazze Şeridi'nde yaşayan 13 yaşındaki görme engelli Muhammet Muhani, ut çalarak ve karate yaparak karanlık dünyasını aydınlatmaya çalışıyor.

Gazze'deki Edward Said Müzik Okulu'nda AA muhabirine konuşan Muhani, müzikten özellikle ut enstrümanıyla çalınan eserleri dinlemekten büyük zevk aldığını dile getirdi.

Görme engelli olması sebebiyle yapacağı aktivitelerin sınırlı olduğuna inanan kişilere başarısı ve azmiyle ders veren Muhani, ut çalmaya 10 yaşında başladığını belirterek, "Müziğin ruhun gıdası olduğuna inanıyorum. Müzik, benim kendimi ifade etmeme yardımcı oluyor" dedi.

Udu çalgı aletlerinin "kralı" şeklinde niteleyen Muhani, notaları öğrendikten sonra kaydedilmiş ut seslerini dinlediğini, daha ziyade duyma yetisini kullanarak bu aleti çalmaya çalıştığını söyledi.

Muhani, müziğin engelli kişilere psikolojik bakımdan olumlu katkısı olduğunu da vurgulayarak, topluma entegre olmasının müziğe olan ilgisiyle daha da kolaylaştığını ifade etti.

Maddi durumu elverişsiz ailesinin kendisine destek olmak için elinden geleni yaptığını söyleyen Muhani, "Babam maddi durumu kötü olmasına rağmen benim yol paramı karşılıyor, hafta da iki gün de işi olmasına rağmen beni müzik okuluna getiriyor" dedi.

- "Karate dersleri, bana hem güç veriyor hem de öz güvenimi artırıyor"

Muhani'nin diğer tutkusu da uzakdoğu savunma sporlarından biri olan karate. Tıpkı yaşıtları gibi karate kursunda hocasının talimatlarını yerine getiren Muhani, "Haftada bir gün karate dersi almaya geliyorum. Karate dersleri, bana hem güç veriyor hem de öz güvenimi artırıyor" diye konuştu.

"En büyük hayalim, ülkemi uluslararası yarışmalarda temsil etmek" diyen Muhani, adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıracak bir başarı elde etmeyi temenni ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.