Gazzeli ressam "abluka" sebebiyle kendi boyasını üretiyor

Gazzeli ressam "abluka" sebebiyle kendi boyasını üretiyor
Gazzeli ressam Sahhar: "İnternetten boya üretimiyle ilgili araştırmalar yaptım. Bununla ilgili birçok kitap okudum. 2011 yılında başladığım denemelere 2014 yılına kadar devam ettim ve 2014'te tamamen başarılı ve kaliteli bir boya elde ettim" "Sınır kapıla

GAZZE (AA) - HİDAYE ES-SAİDİ - İsrail'in 2006 yılından bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'de ressam Ahmed es-Sahhar, ithal ürünlerin fiyatlarındaki yükseklik ve sınır kapılarındaki giriş sorunu nedeniyle resim için kullandığı boyayı kendisi üretiyor.

Gazzeli ressam Sahhar, İsrail ablukasının sebep olduğu sıkıntılar nedeniyle boyayı kendi yaparken, bu şekilde pahalı ithal ürünler almakta zorlanan meslektaşlarına da destek oluyor. Gazze'nin tek yerli boya üreticisi Sahhar, bölgenin akrilik, guaj, yağlı, sulu boya ve cam boyası ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

AA muhabirine konuşan Sahhar, ilk defa 2011 yılında kendi imkanlarıyla az miktarda boya ürettiğini, ilk etapta başarılı olamazken daha sonraki denemelerinde başarıya ulaştığını belirtti.

Sahhar, "İnternetten boya üretimiyle ilgili araştırmalar yaptım. Bununla ilgili birçok kitap okudum. 2011 yılında başladığım denemelere 2014 yılına kadar devam ettim ve 2014'te tamamen başarılı ve kaliteli bir boya elde ettim. Tecrübe ve tekrar başarıya ulaşmamı sağladı." dedi.

Gazze'de boya üreten şirket ya da fabrika olmadığını belirten Sahhar, şunları kaydetti:

"İhtiyaç ithal ürünlerle karşılanıyor. Onun da fiyatı oldukça pahalı. Sınır kapılarında sıkıntı yaşandığı için boyamı kendim üreterek yerli üretime ve meslektaşlarıma destek olmaya karar verdim. Yaptığım boyanın piyasası iyi oldu. 30 renk boyadan ayda 500 kutu üretiyorum ve çoğunluğu satılıyor."

Bazen işinin sekteye uğradığını, abluka nedeniyle 6 ay boyunca boyaları koyacak uygun kutu bulamadığını aktaran Sahhar, yaşadıkları sıkıntılara rağmen üretimi ayda bin kutuya çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.

Gazzeli ressam "abluka" sebebiyle kendi boyasını üretiyor

Gazzeli ressam "abluka" sebebiyle kendi boyasını üretiyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.