Gazze'nin duvarlarına Filistin kültürünü resmediyorlar

Gazze'nin duvarlarına Filistin kültürünü resmediyorlar
GAZZE (AA) - Gazze'de bir grup ressam, sokak ve okul duvarlarına Filistin kültürünü temsil eden resimler yapıyor.Filistin kültürünü yaşatmak isteyen...

GAZZE (AA) - Gazze'de bir grup ressam, sokak ve okul duvarlarına Filistin kültürünü temsil eden resimler yapıyor.

Filistin kültürünü yaşatmak isteyen ressamlar, bir araya gelerek duvarlara Mescid-i Aksa gibi önemli mekanların yanı sıra tarihi köy ve kasabaları ayrıca halk kültürünü yansıtan sembolleri resmediyor.

AA muhabirine konuşan Filistinli ressam Lina Şegelih, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir okulun boş duvarına resim yaptığını belirterek, bu şekilde gelecek nesillere kültürlerini aktarmaya çalıştığını ifade etti.

Kültürü korumanın son derece önemli olduğunu dile getiren Şegelih, bunun için duvara halk kıyafetlerini ve eski zaman evlerini yansıtan resimler çizdiğini kaydetti.

Bir başka ressam Nehil Mehna, yeni nesilleri kültürleri konusunda bilinçlendirmek istediklerini ayrıca çocuklardaki yaratıcılık duygusunu arttırmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Sanatın toplum üzerinde büyük etkisi var. Bununla bir de çocukları İsrail ablukasının olumsuz etkilerinden ve içinde bulunulan siyasi durumlardan uzaklaştırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze'nin duvarlarına Filistin kültürünü resmediyorlar

Gazze'nin duvarlarına Filistin kültürünü resmediyorlar

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.