Gazze'nin yeniden imarı

Gazze'nin yeniden imarı
Filistin hükümeti Gazze'nin yeniden imarı konusunda bağışçı ülke temsilcilerinin de hazır bulunacağı ilk kapsamlı inceleme ve değerlendirme toplantısı düzenleyecek

RAMALLAH (AA) - Filistin hükümetinin gelecek hafta Gazze'nin yeniden imarı konusunda bağışçı ülke temsilcilerinin de hazır bulunacağı ilk kapsamlı inceleme ve değerlendirme toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Filistin hükümetinden yapılan açıklamada, gelecek çarşamba günü Gazze'nin yeniden imarı için bağışta bulunan ülke temsilcilerinin de katılımıyla Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir değerlendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.

Toplantıya Başbakan Rami el-Hamdallah ve Bakanların yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileri ve alt kuruluşlarının da katılacağı kaydedildi.

İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. İskan Bakanlığı, UNRWA ve BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz hale gelmişti.

Gazze'nin yeniden imarı için Batılı ve Arap ülkeler, Ekim 2014'te 5,4 milyar dolar yardımda bulunma sözü vermişti. Bu meblağın yarısına yakını imar projelerine diğer yarısı ise Filistinlilerin ihtiyaçlarına tahsis edilmişti. Filistin İskan Bakanlığı'nın verilerine göre şu ana kadar bu yardımlardan sadece yüzde 30'u ödendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.