Gazze'ye tampon bölge

Gazze'ye tampon bölge
Mısır ve Siyonist İsrail Gazze aleyhinde tampon bölge oluşturuyor.

Terör rejimi İsrail ile Mısır'ın, Gazze Şeridi ile Mısır arasında tampon bölge oluşturmak için anlaştığı bildiriliyor.

Gazze Şeridi'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nda tampon bölge oluşturmak amacıyla Mısır ve siyonist rejim İsrail'in anlaştığı ve gerçekte  siyonist İsrail'in de bu sebepten dolayı Mısır'ın teklif ettiği ateşkes anlaşmasını kabul ettiği bildiriliyor.

Batılı bir diplomatın ifadesine göre, Mısır yönetimi, Gazze Şeridi ile Mısır toprakları arasında kurulacak 13 km'lik tampon bölge için  bölgede bulunan evlerin yıkımına başlayarak harekete geçti.

Bu arada tampon bölgeyle beraber Mısır yönetiminin halka uyguladığı baskıları daha da arttırması beklenirken, ordunun daha büyük saldırıların hedefi olması bekleniyor. Uzmanlar tampon bölge oluşturulurken yerleşim birimlerinin zorla boşaltılacağını, halka şiddet uygulanacağını, yerleşim bölgelerinin yıkılacağını ve halkın başka bölgelere sürüleceğini belirtiyor. Uzmanlar, Filistin halkı için hayati öneme sahip sınırdaki tünellerinde tamamen yok edileceği görüşünü paylaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.