Geçen yıl 3 bin 626 yaban hayvanı tedavi edildi

Geçen yıl 3 bin 626 yaban hayvanı tedavi edildi
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince 2015 yılında 3 bin 626 yaban hayvanı tedavi edildi, 2 bin 561 yaban hayvanı ise yeniden tabiata kazandırıldı- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Yaban hayvanlarının yaralarını sarıyoruz, şifa bulma

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 3 bin 626 yaban hayvanının tedavi edildiğini, 2 bin 561 yaban hayvanının da yeniden doğaya kazandırıldığını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, yaban hayvanlarına yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, DKMP Genel Müdürlüğü ekipleri 2015'de 3 bin 626 yaban hayvanını tedavi etti, 2 bin 561 yaban hayvanını da yeniden tabiata kazandırdı.

Tabiata bırakılamayacak durumdaki bin 65 yaban hayvanı ise çeşitli hayvanat bahçelerine yerleştirildi.

Tedavi edilen yaban hayvanları arasında şahin, leylek, karabatak, kaya kartalı, pelikan, puhu kuşu gibi kuş türleri yer alıyor. Ayı, yılan, kertenkele, deniz kaplumbağası, sincap, yaban keçisi, karaca, tilki gibi yaban hayvanları da tedavi edilen türler arasında bulunuyor.

- Yaban hayatına yardım için işbirliği içinde çalışılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaralı halde bulunan yaban hayvanlarının tedavileri ve tedavi sonrası yeniden tabiata salınması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Eroğlu, av ve yaban hayvanı türlerinin korunması, geliştirilmesi ile sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yaban hayvanlarının tedavi edilerek tekrar doğaya kazandırılması konusunda kamu kurum ve kuruluşları, veteriner fakülteleri, hayvanat bahçeleri, sivil toplum örgütleri ile imzalanan protokoller çerçevesinde işbirliği yapıldığını belirtti.

Yaban hayvanlarının yaralarını sarmak için gayretle çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, DKMP Genel Müdürlüğünün 8 üniversite ve 8 belediye başkanlığı ile protokol imzaladığını, ayrıca DKMP'ye bağlı 15 bölge müdürlüğünün, yaban hayvanları için kurtarma ve rehabilitasyon hizmeti vermeye de devam ettiğini bildirdi.

Yaban hayvanlarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız da yaralı halde buldukları hayvanları Orman ve Su İşleri Bakanlığı bölge müdürlüklerine bağlı merkezlere getirerek ya da yetkililere haber vererek yaban hayatını korumak için yaptığımız çalışmalara katkıda bulunabilirler. Bakanlık-vatandaş işbirliği içinde göstereceğimiz küçük bir gayretle birçok hayat kurtarabiliriz."

Ülke genelinde çeşitli sebeplerle yaralanan yaban hayvanlarını tedavi ederek doğal yaşam alanlarına yeniden kazandırdıklarına işaret eden Eroğlu, "Yaban hayvanlarının yaralarını sarıyoruz, şifa bulmaları için gayretle çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.