GEÇMİŞTEN GELECEĞE GÜVENLE “CAN İNŞAAT”

GEÇMİŞTEN GELECEĞE GÜVENLE “CAN İNŞAAT”
Can İnşaat’ın Kurucu Başkanı Osman Can ve oğulları İnşaat Mühendisi Proje Müdürü Ali Can, İşletme Müdürü Rahmi Can, Genel Müdür Remzi Can ile sektörü değerlendirerek, samimi bir röportaj yaptık ve Türkiye’de aile şirketi olmayı konuştuk.

 

baba-osman-can-(copy)-001.jpg

Kurucu Başkan Osman Can:

Can İnşaat’ı anlatabilir misiniz?

1986 yılında yaptığımız birikimi değerlendirmek amacıyla emlak işiyle başladık ve ardından Can İnşaat’ı kurduk. Can İnşaat olarak faaliyet gösteren kuruluşumuz büyük bir titizlikle çalışmalarına devam etmektedir. Yıllardır işine gösterdiği özenle sektörde ciddi bir yer edinen firmamız kalite anlayışına yeni bir anlam yükleyen çizgide çalışmalar yapmaktadır. Firmamızın sektörde adı akla ilk gelen kuruluş olması öncelikli hedeflerimizdendir. Sosyal sorumluluk anlamında çevreye ve doğaya saygıyla oluşturduğumuz yeni konut ve işyeri projeleriyle sürekli olarak bilinçli ve güvenilir yaşam alanları üretiyoruz. Kuruluşumuz, daha heyecanlı projelerle karşınıza çıkmak için profesyonel hizmet anlayışı hususunda ar-ge faaliyetleri yapmaktadır. Firmamız yıllardır sektöre kazandırdığı iş ve istihdam hacmiyle ülkesine ve milletine yakışır tarzda faaliyetlerde bulunmuştur. Bugün; binlerce aileyi, yüzlerce esnafı mülk sahibi yapmanın verdiği gururla çalışmalarını sürdüren firmamız, müşterilerine sunduğu benzersiz avantajlarla da ön planda olmaya devam edecektir. Can İnşaat, fonksiyonelliği, estetiği ve prestiji harmanlayan, iç tasarım anlayışını konularına yansıtmayı ve müşteri memnuniyetini daima hedeflemiştir. Başarılarını sürekli kılmak ve uzun vadeye taşımayı öncelikli hedef olarak seçen Can İnşaat, zaman içerisinde bu yolda gerekli olan değişime hızla ayak uydurmuş ve başarılarını daim kılmıştır. Koşullar ne olursa olsun, bundan sonra kaliteli ürün ve hizmet politikasından, dürüst kimliğinden ve ilklerinden taviz vermeyecek, müşteri memnuniyetini daima esas alacaktır. Bugün inşaat sektöründe haklı bir güvene sahip olan Can İnşaat, gerek mimari tasarımda gerek inşaat sektöründe uluslararası standartları yakalamış, diğer yandan da Konya insanının yaşam, örf ve adetlerine yönelik çalışmayı başarmış, insanların yaşamdan zevk alacakları alanları yapmayı tercih etmiştir. Can İnşaatın amacı, bugün olduğu gibi gelecekte de örnek yaşam alanları oluşturmak ve bu konuda Konya’nın lideri olmaya devam etmektir. İnsana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunun bilincinde olarak, sahip olduğumuz insan kaynağının kalitesini ve gücünü arttırma konusunda, çalışma arkadaşlarımızın Eğitim Faaliyetlerini önemle değerlendirmekteyiz. Tüm Can İnşaat çalışanlarının kalite hedeflerimiz doğrultusunda sürekli olarak geliştirilmesi için mesleki ve kalite eğitimlerini sağlamakta ve bunu sürekli kılmakta kararlıyız. İş yerlerimizin görsel ve kurumsal standartları, çalışma ortamı ve temizliği hususlarında örnek olmayı amaçlamaktayız.

dsc_9770-(copy)-001.jpg

“HİÇBİR BANKADAN KREDİ ALMIYORUZ”

Can İnşaat’ı diğer rakiplerinden farklı kılan nedir?

Kendi öz sermayemiz ile çalışmamız ve dürüstlüğümüz bizi farklı kılıyor. Hiçbir bankadan kredi almıyoruz, ortağımız yok. Riskli işlere girmeden ayağımızı yere sağlam basıyoruz. Kalitemiz, sağlamcılığımız, sözümüzde durmamız ayrıcalığımız. Biz, üstün nitelikli, ekip ruhuna sahip, Toplam Kalite Felsefesi’ni benimsemiş insan kaynağı ve rekabetçi, teknolojik gelişmeleri takip ederek kendisini sürekli yenileyen; güçlendiren; kurumsal yapısının verdiği güç ile ortaya koyduğu ürün ve hizmetlerin sağladığı müşteri memnuniyetini müşteri beklentilerini de aşarak sürekli artıracak; buna bağlı olarak güvenilir ve çevreye saygılı,  Kalite, Çevre ve İSG Yönetim Şartlarına, yasal zorunluluklara, sektörümüzle ilgili diğer şartlara uyan ve sürekli iyileştiren; işlerin planlanması ve imalatların yapılması sırasında çevreye ve sağlığa zarar verecek etkileri en aza indirecek önlemleri alan bir şirketiz.

Sektöre yeni gireceklere tavsiyeleriniz neler?

Her şeyden önce dürüst olsunlar. Söz verdiği tarihte teslim etsinler. Kaliteli malzeme kullansınlar. Türkiye’nin ekonomisi belli olmuyor. Ayakta kalmak için öz sermayelerini kullansınlar.  

 

ali-can-(copy)-001.jpg

Proje Müdürü Ali Can:

Son zamanlarda büyük beğeni toplayan Can Liva, Can Riva, Can Tuva, Can Nova, Can Konak ve Can Yaka gibi projeleriniz oldu. Projelerin hepsi teslim edildi mi? Son durum nedir?

Ahmet Özcan Caddesi’ndeki 24 dairelik Can Konak, Çeçenistan Caddesi’ndeki 76 dairelik Can Nova, Şefik Can Caddesi’ndeki 96 dairelik Can Riva, Ahmet Özcan Caddesi’ndeki 40 dairelik Can Tuva teslim edildi. Şu anda devam eden Şefik Can Caddesi’ndeki 36 dairelik Can Liva ve Fatih Caddesi’nde 54 dairelik Can Yaka var. Can Liva’nın kaba inşaatı devam etmekte, Can Yaka’nın projeleri çiziliyor. Ruhsat çıktığı anda başlayacağız.

Projelerinize isim verirken neyi baz alıyorsunuz?

Yaptığımız projeleri en iyi şekilde tamamlaması bizim için önemli. Verdiğimiz isimler dairelerimize yakışıyor. Anlam olarak bizi iyi bir şekilde temsil ediyor.

dsc_9779-(copy)-001.jpg

Şimdiye kadar en çok beğeni alan projeniz hangisi oldu?

Bizim projelerimizin hepsi beğeni alıyor. Can Yaka son derece lüks ve modern yapmayı düşündüğümüz bir proje, o yüzden gözde olacağını düşünüyoruz. Can Riva ve Can Nova çok dikkat çekmişti. Projelerimiz birbirinden güzel.

 

rahmi-can-(copy)-001.jpg

İşletme Müdürü Rahmi Can:

“İSKÂN RUHSATI ALMADAN TESLİM YAPMIYORUZ”

Can İnşaat Konutlarının ne gibi özellikleri var? Konutlarınızı öne çıkaran nedir?

Temelini sağlam tutuyoruz. İskân ruhsatını almadan hiçbir binayı teslim etmiyoruz. İskân ruhsatı aldıktan sonra kat mülkiyetlerini koyuyoruz. Yaptığımız konutların hepsi 24 saat güvenlik sistemiyle çalışmaktadır. Kamelya ve çocuk oyun sahası bulunmaktadır. Radye temel sistemi, bina dış cephe ısı yalıtımı, merkezi sistem, duş kabin, hilton lavabo, laminent parke taban döşemeleri, tabii granit mutfak tezgâhı, dörtlü mikro set bulunması bizi öne çıkarıyor. Asma tavanlarımız, özel duvar kâğıtlarımız, göz alıcı bir estetik katan modern TV ünitesi, ebeveyn duşlarımız, giyinme odası olması, yeni nesil modern mutfak, otopark vb. gibi özelliklere sahip olan konutlarımız bizi bu sektörde marka yapmaktadır.

Konya’da inşaat sektöründe bir markasınız. Bu kadar iyi yerlere gelmenin sırrını bizimle paylaşır mısınız?

Babamızın bize verdiği çok önemli bilgiler ve tüyolar sayesinde bugünlere geldik. Sağlam yaparak, kimsenin hakkını yemeyerek, güven sağlayarak bu konuma geldik. Bir anda buralara gelmedik, yavaş yavaş basamakları çıkarak geldik. 

 

remzi-can-(copy)-001.jpg

“SATIŞLARDAN MEMNUNUZ”

Genel Müdür Remzi Can:

Sektörün son durumu nedir? Satışlardan memnun musunuz?

Satışlardan memnunuz ama piyasada genel bir durgunluk var.

Türkiye’de aile şirketi olmak zor mu? Kurumsallaşmaya engel bir durum mu?

Bizim için zor değil. Üç kardeş iyi bir şekilde yönetiyoruz. Başarılı bir ajansla çalıştığınız sürece kurumsallaşma da sıkıntı yaşamazsınız. Bizim şirkette herkes kendi işine bakar. Kimse birbirine karışmaz. Bizim için tam tersi avantaj. 

 

dsc_9761-(copy).jpg

 

Bu sektörde reklam sizce önemli mi?

Yüzde yüz önemli… Eğer reklam olayına girmezseniz kendinizi tanıtamazsınız. Böylesine büyük bir rekabet ortamı içerisinde, ön plana çıkmak istiyorsanız reklam olmazsa olmazdır.

 

Emine Şeyma Yıldız

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.