Geleceğin Mühendislerini Yetiştiriyorlar

Geleceğin Mühendislerini Yetiştiriyorlar
Gaziantep Büyükşehir Belediyesince mühendisliğe ilgiyi artırmak ve çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla robotik kodlama eğitimi veriliyor- Mühendislerin ve üniversite öğrencilerinin de eğitim aldığı Necip Fazıl Kısakürek

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesinde mühendisliğe ilgiyi artırmak için "STEM Maker ve Robotik Kodlama" eğitimi veriliyor.

Mühendislerin ve üniversite öğrencilerinin de eğitim aldığı GASMEK Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisinde, 9-15 yaş grubu çocuklar da yaz boyunca düzenlenecek birer aylık eğitimlerle matematiksel ve algoritmik zekalarını geliştirecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılından beri GASMEK bünyesinde ücretsiz eğitim verdiklerini söyledi.

Aksoy, açtıkları merkezlerle çocukların eğitimine katkı sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Bunlardan biri de robotik kodlama kursları. Bu eğitim özel okullarda verilen ciddi bir eğitimdir. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için devlet okullarında okuyan çocuklar buralara gelerek kendilerini geliştirip bilgilerini artırıyor. Hayal güçleriyle beraber teknolojiyi de kullanarak mühendisliğe adım atıyorlar." dedi.

GASMEK Bilişim Teknolojileri Zümre Başkanı Erkan Çınaroğlu ise verdikleri eğitimin Türkiye'de ve dünyada önem kazanan bir eğitim modeli olduğunu belirterek, çocukların kendilerini geliştirmeleri için fırsat olduğunu belirtti.

- "Matematiksel ve algoritmik zekaları gelişiyor"

Matematik ve fiziğe yatkınlığı olan öğrencileri eğitim programına aldıklarına dikkati çeken Çınaroğlu, şunları kaydetti:

"Burada öncelikle kodlama öğreniyorlar. Böylece onların matematiksel ve algoritmik zekaları gelişiyor. Aynı zamanda tasarım yetenekleriyle kendilerini keşfediyorlar. Yeri geldiğinde bir tekerlek, kol parçası tasarlıyor. Kendi ürününü kendi tasarlıyor. Fizik ve matematik kurallarını öğrenerek, bilgisayarda kodlama yapmayı öğrenmiş olacaklar. Geleceğin mühendislerini yetiştiriyoruz. Buradaki tek amacımız da sadece mühendis yetişmesi değil, öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirerek tam bir eğitim almaları. Çocuklar kendileri üreterek yeni modeller ortaya çıkarıyor. Öğrendikleri eğitimi pekiştiriyorlar. Kendi deneylerini kendileri yapmış oluyorlar. Okulda görmüş oldukları teorik bilgileri iyice öğrenmiş oluyorlar. "

Öğrencilerden Tuncay Kanaç da beşinci sınıfa geçtiğini belirterek, kursa severek geldiğini ve gelecekte de bu konuda çalışmaya devam etmek istediğini anlattı.

Ulaş Babur ise kursta hem eğlendiğini hem de öğrendiğini belirterek, "Robot ve bilgisayardaki karakterleri hareket ettirebiliyoruz. İlgisi olan arkadaşlarıma da kursa gelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum." dedi.

Tuana Birbilen de üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu dile getirerek, önce robotik kodlamayı öğrendiğini, ardından da robot yapım ve çalışmasına yönelik eğitim aldığını söyledi.

Kursa katıldığı için çok mutluyu olduğunu vurgulayan Birbilen, eğitimleri aksatmamaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.