Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan EKİCİ: TÜM KURUMLAR SİYASALLAŞIYOR

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan EKİCİ: TÜM KURUMLAR SİYASALLAŞIYOR
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, kuvvetler ayrılığı ilkesinin büyük ölçüde çöküş yaşadığı günümüzde savunma kurumunun da bölünerek siyasallaşmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, kuvvetler ayrılığı ilkesinin büyük ölçüde çöküş yaşadığı günümüzde savunma kurumunun da bölünerek siyasallaşmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Baro düzenlemesi ile ilgili görüşlerini açıklayan Ekici şunları söyledi: “Uzun bir süredir artan bir ivmeyle, tüm devlet kurumları ve bürokraside siyasallaşma aziz milletimizin dikkatinden kaçmamaktadır. Bunun doğal sonucu olarak tüm kurumlara güven azalmakta hatta kaybolmaktadır.

SAVUNMA KURUMU SİYASALLAŞMAMALI

Toplumsal barışın ve kişisel özgürlüklerin teminatı olan ve anayasamızca garanti altına alınan kuvvetler ayrılığı ilkesi, yasama ve yürütmenin aynı elde toplanması suretiyle, büyük ölçüde çökmüşken, siyasal iktidara oy vermiş olan halkımız tarafından bile artık güven oranının son derece düştüğü yargı erkinde son kale olan savunma kurumunun da bölünerek, siyasallaştırılması ve etkisizleştirmesi asla kabul edilemez.”

GEÇMİŞTEN GELEN SIKINTILAR VAR

Geçmişten gelen bir sistem sıkıntısı nedeni ile Barolar ve Barolar Birliği’nin mevcut seçim sisteminde de sıkıntılar olduğunun altını çizen Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Ekici, “Barolar ve Barolar Birliğinin süregelen seçim sistemleri nedeniyle avukatları adil olarak temsil etmediği ve buna rağmen halkımızın ve avukatlarımızın büyük bir çoğunluğunun kabul etmeyeceği türden beyan ve eylemlerde bulunduğu göz ardı edilemez. Bu durumun da kabulü mümkün değildir. Ancak bu durum; ne çoklu Baro Sistemini ne de Baro Başkanlarımıza yapılan haksız ve hukuka aykırı müdahaleyi legalleştirir” dedi.

MİLLETİMİZ HESAP SORAR

Anayasamız ve yasalarımıza daha uygun bir çözümün bulunması noktasında halen geç kalınmadığını vurgulayan Ekici, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun “Her kesimi kapsayan nispi temsile dayanan çoğulcu baro” sözlerini hatırlatarak, bunun dışında bir çözüm ya da çözümsüzlüğün nedeni olan tarafın, sonuçlarından aziz milletimiz ve tarih önünde sorumlu olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.