Geleneksel lezzet sac arası Karamanoğlu Tatlı Park’ta
Konya’da 15 yıldır baklava ustası olarak hizmet veren Nurullah Ayten, yaptığı çeşit çeşit baklava ile ağızları tatlandırıyor. Karamanoğlu Tatlı Park’ın devrini 9 ay önce alarak Konya’ya hizmet vermeye devam eden Ayten, “Konya’nın geleneksel lezzeti sac arasını sıcak hazırlayarak, ilimize gelen yerli ve yabancı turistlere tattırıyoruz” dedi.
Konya’nın geleneksel lezzeti sac arasını sıcak sunumuyla yerli ve yabancı turistlere tattıran Karamanoğlu Tatlı Park, sunumu ve lezzetiyle sıkça tercih ediyor. Sac arası yapımının zahmetli olduğunu aktaran İşletme Sahibi Nurullah Ayten, “Sac arası yapımı birazcık zahmetli de olsa lezzeti buna değiyor. İncecik açılan hamuru arasına kaymakla beraber fıstık veya ceviz ekleniyor. Kısık ateşle sabırla pişen sac arası, şerbetiyle birleştiğinde lezzetinden dolayı sıkça tercih ediliyor. Bizlerde Konya’mızın geleneksel lezzetini gelen misafirlerimize sunma imkanı buluyoruz” diye konuştu.


14 YAŞIMDAN BERİ BAKALAVA YAPIYORUM
14 yaşlarında çırak olarak girdiği tatlı sektöründe şuan kendi ürünlerini üreterek Konya’ya hizmet veren Ayten, ağızda dağılan baklava çeşitleriyle Mevlana Caddesi’nde Konyalıları bekliyor. Baklava ustalığının püf noktalarını çalıştığı Kahramanmaraşlı ustalardan öğrendiğini aktaran Ayten, “İşin çıraklığından geldim ve 14 yaşımdan beri baklava yapıyorum. En büyük avantajım, ustalarım Kahramanmaraşlıydı. Nasıl hamur açılır, nasıl yoğurulur, ağızda nasıl dağılır gibi püf noktalarını öğrendim. Şuan kendi firmamda da tüm bunlara dikkat ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇITIR ÇITIR AĞIZDA DAĞILIYOR
Ürettiği baklavaların ağızda dağıldığına dikkat çeken Ayten, “Şöbiyet, midye, fıstıklı özel ve baklava, havuç dilimi ve soğuk baklava gibi çeşitlerimizde hizmet veriyoruz. Özellikle şöbiyet ve midye baklava içinde bol kaymak ve fıstık kullanıyorum. Hafif bir tatlı olduğu için Konya’mız çok beğeniyor. Eve ya da ofise gelen misafirler için küçük kare dilimli fıstıklı özel baklavamız var. Hamuru incecik açarak arasına yağ atıyorum, katlayıp süslüyorum. Piştiği zaman çıtır çıtır oluyor ve ağızda dağılıyor. Midye ve soğuk baklavamızın şekerini az kullanıyorum. Böyle olunca şeker hastaları bile hafif olduğu için rahatlıkla tüketebiliyor” ifadelerini kullandı.

LEZZETLERİMİZ ÇOK HAFİF
Karamanoğlu Tatlı Park olarak yakın çevreye paket servis yaptıklarına değinen Ayten, “Havaların ısınmasıyla birlikte dondurmamızı da getireceğiz. Pandemi döneminde de işlerimiz durgunlaştı. Paket servis hizmeti yaparak ürünlerimizi müşterilerimize ulaştırıyoruz. Bu noktada da baklava ürünlerimizde de oldukça iddialıyız. Çünkü baklavalarımızı tereyağı ve birinci sınıf fıstık ile yapıyoruz. Kesme ve boğazda yanma yapmaz, çok hafiftir. İlk defa baklavalarımızı tadan müşterilerimiz de baklavalarımızın tatlarını çok beğendiği için devamlı müşterimiz oluyor. Tüm Konya halkını bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR



Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.