"Geleneksel Oyun Günleri" etkinliği

"Geleneksel Oyun Günleri" etkinliği
Etkinlikte yetişkinler, topaç çevirme, ip atlama, med değnek, sek sek ve misket oynayarak, çocukluklarına döndüler

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman’ın Besni ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Geleneksel Oyun Günleri" etkinliğinde vatandaşlar, çocukluklarını yaşadılar.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte yetişkinler, çocukluklarının oyunu olan topaç, ip atlama, med değnek, sek sek ve misket gibi oyunları oynadılar.

Okul Müdürü Mustafa Ocakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlikle yöreye ait oyunlarını yeniden tanıtarak genç kuşaklar arasında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Çocukları sanal ortamdan uzaklaştırmak gerektiğini vurgulayan Ocakçı, ebeveynlerin kendi zamanlarında oynadıkları oyunları sahada göstermeyi amaçladıklarını belirterek, ilçenin ileri gelenlerini davet edip, bu oyunları bizzat onlarla oynamaya çalıştıklarını aktardı.

Ocakçı, yeni neslin sanal alemden uzaklaştırılıp sokak ve caddelerde toprakla temas etmelerinin amaçlandığını sözlerine ekledi.

"Geleneksel Oyun Günleri" etkinliği

"Geleneksel Oyun Günleri" etkinliği

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.