Geleneksel oyunlar Konya okul bahçelerinde canlanıyor

Geleneksel oyunlar Konya okul bahçelerinde canlanıyor
Konya'da Bizim Okulumuz kapsamında hazırlanan "Şehrimiz İmzamız" projesi çerçevesinde gerçekleştirilen geleneksel oyun alanları çizimleri devam ediyor.

Kulu Yusuf Küçükgöl İlkokulu, Seydişehir Selçuklu İlkokulu, Taşkent Avşar Ortaokulu ve Selçuklu Büyükbayram Ortaokulu'nun okul bahçelerine geleneksel oyun alanları çizimleri yapıldı.

00-kapak-4.png

Geleneksel oyun alanları, Millî Eğitim Bakanlığının 2023/28 sayılı Genelgesi ve Bizim Okulumuz kapsamında hazırlanan "Şehrimiz İmzamız" projesi çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

03-2.jpg

Okul bahçelerindeki oyunlar sayesinde öğrenciler, sanal dünyadan ve obezitenin neden olduğu hareketsiz yaşamdan uzaklaşıyor. Oyunlarda söylenilen tekerlemeler hem çocukların dil becerilerini geliştiriyor hem de düzgün konuşma alışkanlığı kazandırıyor. Ayrıca çocuğa, kazanmanın yanında kaybetme duygularını tatmasını da sağlarken kaybettiğinde yenilgiye rıza göstermesi gerektiğini öğretiyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.