"Geleneksel tıbbın üstadı" Aidin Salih yaşamını kaybetti

"Geleneksel tıbbın üstadı" Aidin Salih yaşamını kaybetti
"Geleneksel tıbbın üstadı" olarak anılan Özbekistanlı Salih, dünyada 10 binden çok kişiye sıhhat , tabii yaşam ve yalın yaşam hususunda eğitim verdi.

İslam tıbbı üzerine yapmış olduğu çalışmalarıyla bilinen Özbekistanlı hekim Aidin Salih, yaşamını kaybetti. Yaklaşık 35 yıldır İslam tıbbı üzerinde çalışmalar yürüten ve 20 yıldır ailesiyle Türkiye'de yaşamını sürdüren 71 yaşındaki Salih, öğle saatlerinde İstanbul'daki evinde yaşama gözlerini yumdu. 


2011'de Salih'in öğrencileri tarafından kurulan İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsünün başkanı ve aynı zamanda Salih'in öğrencisi olan Faruk Günindi, Anadolu Ajansı AA muhabirine yapmış olduğu duyuruda , İslam tıbbının esaslarını günümüz diliyle ifade eden Salih'in hem Türkiye'de hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden çok fazla sayıda talebe ve hastası olduğunu, sıhhat , tabii yaşam ve yalın yaşam konularında 10 binden çok danışanı bulunduğunu ifade etti .


Günindi, Salih'in Ukrayna, Özbekistan, Almanya, Norveç, Suudi Arabistan, İngiltere ve Suriye'de çalışmalar yürüttüğünü ve 5 senede Türkiye'de birden fazla yere gittiğini ifade etti. 


Salih'in en çok büyük başarısının, "insanların kalbine dokunabilmiş olması" olduğunu ifade eden Günindi, kendisinin danışanları ile doğrudan temas halinde olduğunu belirtti . Salih'in televizyon programlarını katılmak yerine konferanslarında insanlarla doğrudan iletişim kurduğunu ifade eden Günindi, Salih'in çoğu vakit insanlarla direkt temas kurabilmek için mikrofon bile kullanmadığını bildirdi. 


Rusya'da tıp, Özbekistan'da biyoloji eğitimi alan Salih'in, başarılı bir hekimken İslam dinini seçtiğini bildiren Günindi, Salih'in, İslam tıbbının kaynaklarına yönelip tüm ömrünü bu kaynakları insanlara ulaştırmaya adadığını belirtti . 


Eski Özbek lider Muhammed Salih'in eşi olan Aidin Salih, 2007'de basılan "Gerçek Tıp" adındaki kitabında günümüz yaşam stili , yalın hayatın önemi ve sağlığı bozan alışkanlıklardan bahsederek bunlara çözüm teklifleri getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.