Genç Değirmen’den Doğayı Koruyan Büyük Yatırım

Genç Değirmen’den Doğayı Koruyan Büyük Yatırım
Konya’nın dünyaya açılan ve adından söz ettiren markası Genç Değirmen, gelecek kuşaklara daha yeşil bir dünya bırakmak amacıyla büyük bir adım attı ve bölgenin en büyük güneş enerjisi santralini kurarak enerjisini buradan sağlamaya başladı

Son yıllarda tüm dünya çapında konuşulan doğal enerji sistemlerine yönelim, sadece üretim bazlı değil koruma bazlı markalaşmayı da beraberinde getirdi. Vizyonuyla dünyaya açılan ve sürekli kendini yenilemek için çalışan Genç Değirmen de gelecek için çok önemli bir adım atan sayılı firmalar arasına girdi.

BÖLGENİN EN BÜYÜK ÇATI ÜSTÜ PROJESİ

1990 yılından bu yana dünyanın 54 ülkesinde 300’den fazla anahtar teslim un ve irmik üretim tesisi inşa etmiş olan Genç Değirmen, artık tüm elektrik ihtiyacını üretim tesislerinin çatısına kurduğu güneş enerjisi santralinden karşılıyor. Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı her zaman hedefleri arasında tutan marka, bugün MEDAŞ bölgesinin “en büyük çatı üstü projesi” konumunda.

“BİZİM GÖREVİMİZ SADECE ÜRETİM YAPMAK DEĞİL”

Fabrika, yüzde 100 yeşil enerji kullanırken tesisin ürettiği fazla enerjiden bölge halkı ve çevredeki sanayi tesisleri de faydalanabiliyor. Böylece projenin mümkün olan en geniş alanda doğaya destek vermesi hedefleniyor. “Bizim görevimiz sadece üretmek değil, verimli üretimi en tasarruflu ve doğa dostu şekilde gerçekleştirerek dünyaya olan borcumuzu da ödemek” şeklinde konuşan Genç Değirmen Yönetim Kurulu Başkanı A. Kerim Selek, sundukları projelerinde müşterilerin istekleri ve tesisin müsaitlik durumuna göre güneş enerjisi santrali kurulumunu da sunumlarına ekledikleri de belirtti. Türkiye merkezli yenilenebilir enerji ürünleri üretimi yapan ve hızla büyüyen Solimpeks ile bu noktada işbirliği protokolü imzaladıklarını da sözlerine ekledi.

dji_0232.jpg

DOĞAYA VERİLEN DESTEK GLOBAL ÖLÇEKTE

Genç Değirmen, imalat tesisinin çatı bölümünü fotovoltaik güneş panelleri ile kaplayarak fabrika enerji ihtiyacının tamamını üretmeye ve fazla enerjiyi de şebekeye aktarmaya başladı. Bu sayede çevresindeki iş ve yaşam alanlarına da enerji desteğinde bulunan firma, sadece kendine yetebilen un üretim tesisleri projeleri üretmekle kalmıyor, doğaya verilen değeri de yükseltiyor.

85 BİN AĞAÇ KURTARILACAK

Saatte 1 MW kadar enerji üretebilen, HIT teknolojili 325 W gücünde 3.456 adet monokristal fotovoltaik panel kullanılarak inşa edilen sistem sayesinde yıllık 1.600.000 KWH enerji üretilmesi bekleniyor. Bu verilerle yaklaşık 600 konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak, 1.200 ton karbonun (CO2) atmosfere salınımı engellenecek ve 85.000 ağaç kurtarılacak.

dji_0225.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum