Genç Engelli Projesi

Genç Engelli Projesi
DESYODIP Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı, “Projenin amacı örgün eğitimi bitiren engellilerin yeteneklerine ve potansiyellerine uygun bir mesleki beceri elde etmelerini ve kazandığı meslekle ilgili işe yerleşmesini, iş kurmasını sağlamak” dedi.

Emine Şeyma Yıldız/ÖZEL

“EKONOMİK BAĞIMSIZLIKLARI OLACAK”

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Keçiören Belediyesi, Ankara Özel Başkent Dost Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Fransa, Avusturya ve Slovenya öncülüğünde gerçekleştirilen, projesi Prof. Dr. Hakan Sarı tarafından yürütülen, “Genç Engellerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi” projesinin kapanış toplantısı yapıldı. Toplantıya Ak Parti Milletvekili Leyla Şahin Usta, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı, yabancı ve yerli ortakların koordinatörleri ve akademisyenler katıldı. Profesör Sarı “Projenin amacı örgün eğitimi bitiren engellilerin yeteneklerine ve potansiyellerine uygun bir mesleki beceri elde etmelerini ve kazandığı meslekle ilgili işe yerleşmesini, iş kurmasını sağlamak. Biz bu kişilerin ekonomik bağımsızlığını kazanmalarını sağlayarak kimseye muhtaç olmamalarını da sağlıyoruz.” dedi.

“PROJE TÜM DÜNYAYA YAYILACAK”

Proje kapsamında örgün eğitimi bitiren bütün engellilerin istihdamının sağlandığını belirten Sarı, “Bu proje bundan sonra da ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinde devam edecek. Her engelli birey ekonomik bağımsızlığına kavuşacak. Kendisini geliştirme adına bütün imkânlardan yararlanacak. Projemiz 2012 yılında başladı ve 3 ay sonra sona erecektir. Biz projemiz sayesinde genç engelli kardeşlerimizi topluma kazandırdık, bunun sevinci içerisindeyiz. Ben projemize destek veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e, yabancı ve yerli ortakların koordinatörlerine, bugüne kadar projemize destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

sam_1187.jpg

 

sam_1171.jpg

 

 

 

sam_1193.jpg

 

 

“genc-engelli-projesi-dunyada-tek”--2-.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.