Genç forvetin hayallerini gol krallığı süslüyor

Genç forvetin hayallerini gol krallığı süslüyor
- Giresunspor'un Kosova asıllı Türk oyuncusu Vedat Muric: "Gol krallığı her forvet oyuncusu gibi benim de arzum. Umarım sezon sonunda Giresunspor ile hem Süper Lig'e yükselme hem de krallığa erişme mutluluğunu yaşarım" - "Transferde önceliğim Avrupa olaca


GİRESUN (AA) - ATAKAN ÇITLAK - PTT 1. Lig'de 26. hafta sonunda attığı 16 golle dikkatleri üzerine çeken Giresunspor'un Kosova asıllı Türk oyuncusu Vedat Muric, sezon sonunda Karadeniz ekibiyle hem Süper Lig'e yükselme hem de krallığa erişme mutluluğunu yaşamayı hedefliyor.

İki sezondur Giresunspor'da futbol yaşantısını sürdüren ve bu sezon attığı gollerin yanı sıra gösterdiği üstün performansla birçok takımın ilgisini çeken 22 yaşındaki Vedat Muric, devre arası transfer döneminde adından sıkça söz ettirmişti.

Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın bazı takımlardan teklifler alan ancak o dönem kulübünde kalmayı tercih eden Vedat Muric, 26 hafta sonunda 16 gol atma başarısı gösterirken, gol krallığında ikinci sırada yer alıyor.


- "Hedefim gol krallığı"


PTT 1. Lig'de 17 golü bulunan Adana Demirsporlu Mickael Franck Pote ile gol krallığı yarışı verdiğini anımsatan Vedat Muric, sezon sonunda hedefinin ligin en fazla gol atma başarısı gösteren oyuncusu unvanını elde etmek olduğunu söyledi.

Vedat Muric, kariyerinin en iyi sezonunu geçirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Geçen sezonu çok çok iyi geçirdiğim söylenemez. Bu sezona daha iyi başladım. Hedefim de ligin gol krallığını elde etmekti. Ama benim için en önemlisi takımımın başarısı. Takım oyuncusu olduğumu düşünüyorum. Önemli olan Giresunspor'un başarısı. Önceliğim takımım. Zaten iyi niyetli olduğum için Allah da bana yardım ediyor. 26 hafta sonunda 16 gol attım. Gol krallığı her forvet oyuncusu gibi benim de arzum. Umarım sezon sonunda Giresunspor ile hem Süper Lig'e yükselme hem de krallığa erişme mutluluğunu yaşarım."


- "Transferde önceliğim Avrupa"


Devre arası transfer döneminde Türkiye'de birçok kulübün yanı sıra Avrupa'dan da ciddi transfer teklifleri aldığına işaret eden Vedat Muric, şu ifadeleri kullandı:

"Bana devre arasında çok ciddi teklifler geldi. Ama Giresunspor'un menfaatleri oluşmadığı için teklifleri geri çevirdim. Benim için öncelik Giresunspor. Sezon sonunda Giresunspor menfaatlerine göre transferde hareket edeceğim. Tabii ki her futbolcu gibi ben de Avrupa'nın en büyük kulüplerinde oynamak isterim. Her futbolcu gibi benim de hayalim bu. Barcelona, Bayern Münih gibi takımları televizyondan izliyoruz. Gerçekten iştah kabartıcı kulüpler. Oralarda oynamak çok değişik olur. Önceliğim dediğim gibi Avrupa'da bir takımda oynamak."


- "Forvet sıkıntısını gidermeye adayız"


Vedat Muric, Türkiye'de son yıllarda forvet hattında oynayan oyuncu açığının gözle görülür hale geldiğini söyledi.

Kendisi gibi genç oyuncuların forvet açığını kapatacaklarını savunan Vedat Muric, şunları kaydetti:

"Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de yer alan takımlara baktığımızda genelde yabancı forvet oyuncuları ön plana çıkıyor. Bence artık Türkiye'de forvet sıkıntısı başladı. Aklımıza sadece 3-4 Türk forvet oyuncusu geliyor. Biz yeni jenerasyon olarak forvet sıkıntısını gidermeye adayız. Çok çalışarak Türkiye'den de çok iyi forvet oyuncularının çıkacağını göstereceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.