Genç İş İnsanları Akademisi başladı

Genç İş İnsanları Akademisi başladı
Genç MÜSİAD Konya Tarafından, Öğrencilerin Gelecekte Girişimci, Proaktif Ve İnovaktif İş İnsanları Olmaları Adına Düzenlenen Young Business Academy Programı başladı

Genç MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Konya’nın her yıl öğrencilerin gelecekte girişimci, proaktif ve inovaktif iş insanları olmaları adına yepyeni ufuklar kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiği Young Business Academy isimli program bu yıl da 10-11 Aralık 2021 tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapılıyor.

aydin.jpg

Birçok iş insanı, akademisyen, girişimci ve alanında uzman konuşmacıların katıldığı programın açılış programında konuşan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın, “Genç MÜSİAD, 2000’li yılların başında genç iş insanları için eğitim, rehberlik ve danışmanlık merkezi olması amacıyla Konya’da temelleri atıldı. Bugün Genç MÜSİAD, yurt içinde 60 yurt dışında ise 35 şubesi ile ulusal ve uluslararası noktalara temas ederek Türkiye’nin en büyük gençlik yapılanmalarından biri haline gelmiştir. Genç MÜSİAD, olarak öğrencilere ülkemizi kalkındırmasında fayda sağlayacak misyonu oluşturmak ve sahip olduğumuz dinamizm ile yarının dünyasını inşa etmek istiyoruz. 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz Young Business Academy’e bu sene yepyeni bir bakış açısı getirdik. Yapacağımız yayınlar ile sadece Konya’daki öğrencilere değil tüm Türkiye’deki öğrenci kardeşlerimizim gönüllerine dokunarak neleri başarabileceğine dair motivasyon sağlamayı hedefliyoruz. Tecrübe sahibi isimleri yeni neslin fikirleri ve bakış açıları ile bir araya getiriyor Genç MÜSİAD olarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına fayda sağlayacak vizyonu hep birlikte oluşturmayı arzuluyoruz. Yakın gelecekte ekonomisi çok daha güçlü, kalkınmış bir Türkiye için bugünden hazırlanmalıyız. Çünkü gelecek artık bugün. Bugünün sahipleri ise yarını bugünden fark eden biz gençleriz” dedi.

kagnici.jpg

KAĞNICI: GENÇ MÜSİAD VE GENÇLER BİZİM HER ŞEYİMİZ

MÜSİAD’ın 1990 yılında kurulduğunu belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, MÜSİAD’ın Türkiye’de şube ve temsilcilik, dünyanın 95 ülkesinde 225 şube ve temsilcilik ile faaliyet gösteren 11 binden fazla üyesi ve toplamda 60 binden fazla şirket ile ekonomi konusunda faaliyet yürüten bir iş adamları örgütü olduğunu belirtti. Kağnıcı, “Dünyanın en geniş ve yaygın iş adamları STK’sı diyebiliriz. MÜSİAD Konya ise 1993 yılında kuruldu. Genç MÜSİAD ve gençler bizim her şeyimiz. Bir iş adamı olarak dişimiz ve tırnağımızla kazıyarak bir yerlere getirdiğimiz bir şirketi bizden sonra gelen nesle liyakat ederek emin bir nesle teslime demezsek bu şirketimiz kısa bir sürede harap olacaktır. O zaman bir ömür boyu verdiğimiz emek ne işe yaradı? Hepsi heba oldu gitti. Bizim için gençlik, Genç MÜSİAD ve genç arkadaşlar çok önemli. Bu arkadaşlara MÜSİAD olarak her türlü desteği sonuna kadar veriyoruz. Bizim önceliğimiz her zaman gençler oluyor. Gençler, ne iş yaparsanız yapın yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışın. O dalda en iyisi siz olun. Çünkü hangi işi yaptığınız önemli değildir. Bir işi nasıl yaptığınız önemlidir. Bir savaş iyi bir askerle ya da iyi bir komutanla tek başına kazanılamaz. Mutfakta da iyi bir aşçı olması gerekir. Lojistiği sağlayan iyi bir ekip gerekir. Bir bütün halinde herkes iyi olursa bu savaş kazanılır. Bizlerde bu vatanı bir yerlere götürmek ve iyi yerlere çıkartmak istiyorsak hepimiz her konuda en iyi olmanın mücadelesini vermek zorundayız” diye konuştu.

yetkin.jpg

YETKİN: ULAŞABİLECEĞİNİZ YERDEN BAŞLAYIN

Türkiye’nin gençliğe karşı çok toleranslı bir ülke olduğunu dile getiren MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Yetkin, “Ülkemiz gençliğe karşı çok toleranslı. Önce bir kredinizin olduğunu bilmenizi istiyorum. Kendinizi öğrenci iken iş ve sosyal hayatınıza ne kadar iyi hazırlarsanız, bu hazırlık mezun olduktan sonraki hayatınızı şekillendirecek. Başka zaman fırsat bulamayacağınız fırsatlara, şuanda sahipsiniz. Bizim yaşlarımıza geldiğinizde ise keşke diyeceğiniz çok şey olacak. Ama o çok şeyin azalması için heybenizi elinizden geldiğince doldurmanızı tavsiye ediyorum. Dil, entelektüel birikim, sosyal çalışmalar, iş bilgileri gibi çoğu şey hayatınızı kolaylaştıracak şeyler olacak. Gençler her zaman fark edilmek istiyor. Birileri de size daha olmadın diyor. Bu bir tecrübe ile sabit. Hiç kimse vermeyecek. Sizlerde 40’lı yaşlarınıza geldiğinizde yeni gelen birine üst sorumluluklar vermeyeceksiniz. O yüzden tecrübe kazanmanın önemini fark edeceksiniz. Kendinizi çok göstermeye çalışmayın. Bir genç için en büyük değer bulunduğu toplulukta doğru soruları sormasıdır. Hayattaki fırsatlardan ise ancak hazırlıklı olanlar faydalanabilir. Bunun için kendinizi yetiştirin. Hayalleriniz olsun ama ulaşabileceğiniz yerlerden başlamayı ihmal etmeyin” ifadelerini kullandı.

sade.jpg

SADE: DEĞERLER EĞİTİMİ DE VERMEK LAZIM

“Gençliğin, girişimciliğin ve iş insanlarının olduğu yere koşarak gidiyorum” diyen KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade “Bunun en önemli sebebi ise Karatay Üniversitesi iş dünyasının bir üniversitesi. Sektörel eğitime ve girişimciliğe odaklanmış özgün bir eğitim programı. Sektörel bir eğitim vererek girişimciliğe odaklandık. Bizim başarı kriterimiz ise mezunlarımızın durumudur. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, açıkladığı DABİS verilerine göre 207 üniversiteyi istihdam oranlarına göre sıralamış. Bizim üniversitemiz ise üniversiteler istihdam sıralaması içerisinde 15. sırada. Özgün eğitimin anlamını ise buradan çıkarabiliriz. Öğrencilerin sektörel eğitim alması ve kendilerini sosyal olarak geliştirmesi yetmez. Bir de değerler eğitimi vermek lazım. Bunun içinde üniversitemiz gerekli çalışmaları yapıyor. Ahilik ve Meslek Ahlakı, Medeniyet Tasavvuru dersini üniversitemizde okuyan her öğrenci alır. Biz bunları uyguladık ve sonuçlarını da alıyoruz” diye konuştu. Programda Microsoft Eski Yöneticisi ve Cerebrum Teknoloji Kurucusu Erdem Erkul, Trendyol Saha Satış Bölge Müdürü Serhat Karaboyun ve N11 Saha Satış Bölge Müdürü Mehmet Dereli de birer sunum yaptı. Programlar bugün de devam edecek. (Gülşen Çopur)

dsc-0084.jpg

dsc-0140.jpg

dsc-0093.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.