Genç sporculara ‘bay fair play’

Genç sporculara ‘bay fair play’
Basketbol İl Temsilciliği, sporcu ve antrenörlere Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Konya Şube Başkanı İsmet Karababa tarafından kaleme alınan "Bay Fair Play" kitabını hediye ediyor.

 

 

Basketbol İl Temsilciliği, sporcu ve antrenörlere Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Konya Şube Başkanı İsmet Karababa tarafından kaleme alınan "Bay Fair Play" kitabını hediye ediyor. Öğrencilerin bu sayede fair-play ruhunu en iyi şekilde anlamaları amaçlanıyor.

ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM

Basketbol il Temsilciliğine faaliyetleri için teşekkür eden TÜFAD Konya Şube Başkanı Başkanı İsmet Karababa, “Pandemi sürecinde çocuk ve gençlerimizin eskiden olduğu gibi birbirleriyle buluşması, spor yapma imkanları maalesef yok denecek kadar az olduğu bilginiz dahilindedir. Bu durum sporumuzu ve sporcumuzu olumsuz etkilediği, ileriki dönemlerde bunun olumsuz etkilerini yaşayacağımız da bir gerçek. Bazı branşlarımızda yönetici ve teknik adamlarımızın bu sürecin olumsuz etkilerinden çocuk ve gençlerimizi korumak ve minimize etmek amacıyla çeşitli etkinliklerde bulunmaktadırlar. Basketbol il Temsilciliğimiz gerçekleştirdikleri 3 ayrı etkinliklerle ön alıp örnek olmaları spor adamı kimliğimizle takdirle takip etmekteyiz. Bu etkinliklerinde, "Bay Fair Play" adlı eserimi, Basketbol Branşında yer alan tüm yönetici, antrenör ve sporcularının her birine hediye etmelerini Fair Play olgusunun tanınması, benimsenmesi ve gelişmesi adına çok değer buluyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

genc-sporculara-1.jpg

genc-sporculara-3.jpg

DÜNYA FAİR PLAY ÖDÜLÜ ALAN İLK TÜRK

27 yıl önce Konya 1. Amatör Küme'de oynanan maçta kaleciliğini yaptığı takımın küme düşmesi pahasına hakemin tereddüt ettiği pozisyonda gol kararını doğrulayıp 1983 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen törende Dünya Fair Play Ödülü'ne layık görülen ilk Türk sporcu İsmet Karababa, bu ödülü alan ilk Türk olmuştu. İsmet Karababa, memleketi Konya’nın da Fair Play’in başkenti olarak anılmasına katkı sağladı. Karababa ödülle ilgili detayları "Bay Fair Play" adlı eserde kitaplaştırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.