Gençler ligin kalitesini kaldırabilmeli

Gençler ligin kalitesini kaldırabilmeli
Anadolu Selçukspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, öncelikli amaçlarının Konyaspor’a oyuncu kazandırmak olduğunu, bu nedenle genç oyuncularla çalışmaya özen gösterdiklerini belirtti

Atiker Konyaspor’un, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek pilot takımı Konya Anadolu Selçukspor, yeni sezon için çalışmalarını sürdürüyor. Karatay Belediyesi Tatlıcak Tesisleri’nde çalışan Yavru Kartal’ın yeni teknik adamı Gürses Kılıç, yaptığı kamp değerlendirmesinde, oyuncuların performansından memnun olduğunu, fakat kadroda eksik bölgeler olduğunu belirtti.

‘ÇALIŞMALARIMIZ ÇOK İYİ GİDİYOR’

Yeşil-beyazlıların yeni teknik direktörü Gürses Kılıç, çalışmalarla ilgili olarak, “Daha önce 1 haftalık süreçte bazı oyuncularla deneme çalışmaları yaptık. Bu süreçte yurt içinden ve yurt dışından davet edilen oyuncular aramıza katıldı. Bu çalışmaların ardından yurtdışında sezon içinden takip edilen oyuncularında katılımı ile 9 Temmuz’dan itibaren çalışmalara başladık. Mevcut kadromuz ile çalışmalarımız gayet iyi geçiyor. Çok genç bir kadromuz var. İstekli ve arzulular. Oldukça verimli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

‘GELİŞİMLERİNİ, SEZON İÇİNDE GÖRECEĞİZ’

Anadolu Selçukspor’un çiçeği burnunda teknik adamı, oyuncuların gelişimleriyle ilgili olarak ise, “Oyuncuların gelişimlerini sezon içerisinde daha net görerek karar vereceğiz. Ama şu anki çalışmalarından oldukça memnunum. Çok genç bir kadromuz var ve bu hem avantaj hem de dezavantaj sağlayabilir. Genç oyuncu her zaman hazır ve dinamik bir yapıya sahiptir. Bunun yararlarını mutlaka göreceğiz. Ancak lig maçlarında kontrollü olabilmek ve bunu oyun sonuna kadar sağlayabilmek önemli. Oyuncuların, ligin tecrübesini kaldırabilmesi gerekli” diye konuştu.

‘KADROMUZ EKSİK AMA TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Gürses Kılıç, kadro yapısıyla ilgili olarak henüz tam olmadıklarını söyledi. Kılıç, “Geçen yıldan oynayan 9 önemli oyuncu aramızdan ayrıldı. Şu anda bizle beraber değiller. Evet, kadromuz oyuncu anlamında şu anda eksik. Eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Burada ligi daha iyi tanıyabilecek genç ama ligde tecrübesi olan oyuncularla kadromuzu takviye etmek istiyoruz. Bizim burada ilk amacımız, gerçek hedefimiz Konyaspor’a oynayabilecek oyuncular verebilmek. Onun dışında ligde en iyi dereceyi elde edecek bir takım oluşturmanın peşindeyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.