Gençler sabah namazında şehitlikte buluştu

Gençler sabah namazında şehitlikte buluştu
Anadolu Gençlik Derneği üyesi 3 bin kişi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı ziyaretlerine 101 yıl önce sıhhiye birliklerinin görev yaptığı Akbaş Şehitliği'nde sabah namazını kılarak başladı- Dernek Genel Başkan Yardımcısı Savaş:- "Şehidi şehit yapan manaya

ÇANAKKALE (AA) - Türkiye'nin pek çok ilinden Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi 3 bin kişi, sabah namazını kıldıktan sonra bölgedeki şehitlikleri gezip, dua etti.

Sabaha karşı 60 otobüsle Eceabat ilçesine ulaşan dernek üyeleri, ilk olarak Çanakkale Savaşları'nda sıhhiye birliklerinin görev yaptığı Akbaş Şehitliği'ni gezdi.

Şehitlikte sabah namazını kılıp dua eden grup, daha sonra kendileri için hazırlanan çorbaları içti.

Grup, daha sonra tarihi alandaki diğer şehitlik ve anıtlara ziyarette bulundu.

AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Savaş, AA muhabirine, 10 yıl önce başlattıkları "250 Bin Şehide 250 Bin Hatim Kampanyası" kapsamında okunan hatimlerin duasını şehitlerin huzurunda yapmak için etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Büyük Zafer'in 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında geçen sene tarihi Namazgah Tabyaları'nda bir araya geldiklerini hatırlatan Savaş, şöyle dedi:

"Bu yıl o yoğunluğu tarihi yarımada kaldıramadığı için 4 hafta sürecek ziyaretler cumartesi ve pazar olmak koşuluyla 8 kafile olarak gerçekleşecek. Liseli, üniversiteli gençlerimizi, hatim okuyan kardeşlerimizi şehit dedeleri ile buluşturacağız. Şehidi şehit yapan manaya sevdalı gençlik yetiştirmek adına 30 bine yakın kişi bu ziyaretleri gerçekleştirecek. Gençliğin en büyük maruz kaldığı ahlaki yozlaşmanın önüne geçebileceğini düşündüğümüz şehitlerin, şehit oldukları bu manayı gençlerimize aktarabilirsek çağın ahlaki çöküntüsünü de maruz kaldığımız diğer bunalım ve buhranları da atlatmış olacağımıza inanıyorum."

"Her Şehide Bir Fidan Her Fidana Bir Genç Projesi" çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde fidan dikim etkinliklerinin sürdüğünü aktaran Savaş, tüm illerde ortaokul öğrencilerinin bir hatıra ormanı bulunacağı etkinliklerin mayıs ayında tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.