Gençlerin öfkesi Meksika’yı yakıyor

Gençlerin öfkesi Meksika’yı yakıyor
Meksika’da 26 Eylül’de 43 öğrencinin kaçırılması ve katledilmesi ardından gençlerin öfkesi bir kez daha sokağa taştı. Binlerce kişi önceki gece eylem yaptı. Çatışmalar gece boyu sürerken Ulusal Meclis binasının ana kapısı yakıldı.

Meksika’da 26 Eylül’de 43 öğrencinin kaçırılması ve katledilmesi ardından gençlerin öfkesi bir kez daha sokağa taştı. Binlerce kişi önceki gece eylem yaptı. Çatışmalar gece boyu sürerken Ulusal Meclis binasının ana kapısı yakıldı. Cuma günü Meksika Adalet Bakanı Jesus Murillo Karam, bir suç örgütünün üç üyesinin öğrencileri öldürdükten sonra yaktığını itiraf ettiğini kamuoyuna açıklamıştı.
Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu protestocular dün başkanlık sarayını hedef aldı. Başkanlık sarayının demir bariyerlerine çekiçlerle saldıran gençler, sarayın kapılarına “Onları canlı istiyoruz” diye yazdı.

Binlerce kişi ise Zocalo Meydanı’nda bir araya geldi. Guerrero’nun başkenti Chilpancigo’da ise yüzlerce öğrencinin öfkesi valilik binasına yöneldi, binanın camları kırıldı. Onlarca araç ateşe verildi.
Öğrencilerin aileleri ise, bu senaryoyu kabul etmediklerini, delil gösterilmeden den inanmayacaklarını açıkladı. “Delil olmadığı sürece çocuklarımız hayattadır” diye açıklama yapan ailelerin sözcüsü Felipe de la Cruz federal hükümetin büyük bir sorumsuzluk örneği sergileyerek dosyayı kapatmak istediği görüşünde olduklarını belirtti. Hiçbir şeyin kesin olmadığını da sözlerine ekledi.

Öğrencilerin kaybolduğu tarihten bu yana aralarında polis, devlet memurunun da olduğu 74 kişi tutuklandı.

43 ÖĞRENCİ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?
Savcı Jesus Murillo, gözaltına alınan 3 Guerrero Unidos uyuşturucu çetesi üyesinin, kaçırılan öğrencilerin bazılarını halen hayattayken canlı canlı ateşe verdiklerini itiraf ettiğini aktarmıştı.
Çete üyelerinin ifadesine göre Iguala polisi 43 öğrenciyi taşıyan kamyonu, Guerrero Unidos çetesine teslim etti. Çete üyeleri, öğrencilerden 15’inin kendileri tarafından teslim alınmadan önce boğularak öldürüldüğünü söyledi. Geri kalanların ise çöplük bir alanda canlı canlı ateşe verildiği aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.