GENÇLİK BİZE MEDENİYETİN EMANETİDİR

GENÇLİK BİZE MEDENİYETİN EMANETİDİR
Altay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında “Gençlerin huzur ve mutluluğunu sağlamayı vazgeçilmez bir hedef olarak görüyoruz. Gençlik bize, Kadim Medeniyet Selçuklu’nun emanetidir” dedi. 

 

Toplumları ve milletleri ayakta tutan en büyük gücün gençliğin gücü olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay;“Gençlerimizin, sahip olduğu medeniyeti unutmadan toplumsal yeniliklere, teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine göre kendilerini geliştirmesi için çalışıyoruz. Bu gençlik ülkemizi geleceğe taşıyacaktır” dedi.

Selçuklu’nun çok hızlı büyüyen ve genç nüfusun çok fazla olduğu bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Altay, “15-29 yaş arasında 171 bin 234 hemşehrimiz yaşıyor. Bu oran neredeyse Türkiye’deki birçok ilin nüfusundan daha fazla bir nüfus demek.  Bu oranı 29 yaş altında değerlendirdiğimizde Selçuklu’nun nüfusunun yarısı olan 300 binin üzerinde kişi 29 yaşın altında bulunmakta ve genç nüfusumuz hızla artmakta” dedi.

 

Gençlere Yönelik Birçok Hizmet Üretiyoruz

Selçuklu’da gençlere yönelik birçok hizmet ürettiklerini ifade eden Başkan Altay,“ Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi özellikle üniversite gençliği için önemli bir mekan haline geldi. Gençlerimiz burada hem hoşça vakit geçirirken hem de merkezimizin etüt ve sosyal faaliyetlerinden faydalanıyorlar. Gençlerimizin merkeze olan ilgisi bizleri sevindiriyor. Gençlere daha fazla hizmet sunmak için gayret sarfediyoruz” dedi.

 

Selçuklu’da  29 kütüphane ve 246 bin 895 kitapla gençlere hizmet verildiğini ifade eden Başkan Altay,“Yine Selçuklu’da spor faaliyetleri bizim gençler için en çok yatırım yaptığımız alanlardan biri. Her yıl yaz spor okullarımızdan binlerce gencimize hizmet üretiyoruz. 8 yılda 11 spor salonu, 42 suni çim saha, 2 yarı olimpik yüzme havuzu, 6 kortluk tenis kulübü, 2 FIFA standardında spor kompleksini ilçeye kazandırdık” dedi

 

Sanayi Gençliğine de Proje Uygulanıyor  

Selçuklu Belediyesi’nin Konya’da ilk defa sanayi gençliğine yönelik bir projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Altay,“Bugünün gençleri yarının ustaları projesi” ile çalışan gençler için istişare ve bilgilendirme toplantıları, yarışmalar, sportif etkinlikler ve mesleki fuarlara katılım gibi birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Böylece sanayi gençliğinin de sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Selçuklu’da gençlerin huzur ve mutluluğunu vazgeçilmez bir hedef olarak görüyoruz” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.