Gençlik Haftası

Gençlik Haftası
Malatya ve Gaziantep'te Gençlik Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu

MALATYA (AA) - Malatya ve Gaziantep'te Gençlik Haftası'nın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Kışla Caddesi'nde gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fındıklı, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Gençlik Haftası kutlamalarına çelenk sunma töreniyle başladıklarını söyledi.

Atatürk'ün milli mücadeleyi 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığını, kurtuluş mücadelesinin Anadolu'ya yayılarak yurdun düşman işgalinden kurtarıldığını anlatan Fındıklı, şunları kaydetti:

"19 Mayıs da gençlere armağan edilmiştir. Ancak bilmeliyiz ki o gün ülkemizi dört bir yandan kuşatan düşman, bugün yine ülkemize bu defa taşeronu PKK ve benzeri örgütlerle saldırmaktadır. Bu nedenle son yıllarda şiddetini artıran bu terör örgütünün hain saldırılarına karşı muhteşem bir karşılık veren, adeta destan yazan ve son hain temizleninceye kadar mücadeleyi sürdüren asker, polis, korucu tüm güvenlik güçlerimize Allah'tan yakın zamanda muzafferiyetler dileriz. Ayrıca tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize ise sağlık, sıhhat ve mutluluklar diliyoruz."

Fındıklı, şehit cenazelerinin gölgesinde bayram kutlamanın zor olduğunu, bu nedenle programların eğlence kısımlarının Valilik tarafından iptal edildiğini diğer programların ise 19 Mayıs'a kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Çelenk sunma törenine idareci, antrenör, sporcu ve öğrenciler de katıldı.

- Gaziantep

Gaziantep'te Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Demir, Gençlik Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek, 19 Mayıs günü de anıt önünde başlayacak törenlerin Kamil Ocak Stadı'ndaki görkemli kutlamayla devam edeceğini kaydetti.

Demir, tüm vatandaşları 19 Mayıs'taki kutlama için Kamil Ocak Stadı'na beklediklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.