"Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması"

"Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması"
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen yarışmanın Doğu Anadolu bölge finali sonuçlandı

MALATYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, genç nesillerin Türk müziğini unutmamaları ve geleceğe taşıyabilmeleri amacıyla organize edilen "Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması"nın Doğu Anadolu bölge finali sonuçlandı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Sahne sırası sende" sloganıyla gerçekleştirilen yarışmaya 13 ilden katılan 100 genç, dereceye girebilmek için jüri üyelerinin karşısında şarkılarını seslendirdi.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 14-17 yaş kategorisi solo kızlarda Malatya'dan Ekin Aşkın, solo erkeklerde Erzincan'dan Tolga Keser, solo çalgıda ise Erzurum'dan Emirhan Köroğlu birinci oldu.

18-21 yaş kategorisi solo kızlarda Erzurum'dan Özge Polat, solo erkeklerde Ardahan'dan Faruk Önal ve solo çalgıda ise Erzincan'dan Mesut Kaymaz birinci seçildi.

22-29 yaş kategorisi solo kızlarda Erzurum'dan İlknur Akpınar, solo erkeklerde Ağrı'dan Mustafa Elem, solo çalgıda ise Van'dan Özgür Eryiğit birinciliğe layık görüldü.

Bölge finalinde birinci olan yarışmacılar, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nda Ankara'da düzenlenecek Türkiye finaline katılma hakkı elde etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.