Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gaziantep’te

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gaziantep’te
Kılıç: - "Gaziantep, evlerinden edilmiş, halkını öldüren bir zalimin baskısı, bir diktatör yüzünden ülkelerini terk etmiş Suriyeli kardeşlerimize yuva, kucak açan, evini, yüreğini açan, çok önemli görevler gören bir şehrimizdir"- "Almanya Şansölyesi Sayın

GAZİANTEP (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Gaziantep, şu anda evlerinden edilmiş, evlerinde olamayan, kendi halkını öldüren bir zalimin baskısı, bir diktatör yüzünden kendi ülkelerini terk etmiş Suriyeli kardeşlerimize yuva, kucak açan, evini, yüreğini açan, çok önemli görevler gören bir şehrimizdir." dedi.
Bakan Kılıç, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti.
Valilik girişindeki şeref defterini imzalayan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Suriyeli sığınmacılar ile bakanlığının oluşturduğu futbol takımının yarınki gösteri maçı için Gaziantep’e geldiğini anımsattı.
Bugün de çeşitli ziyaretler gerçekleştireceğini aktaran Kılıç, "Gaziantep'te bakanlığımıza bağlı altyapı çalışmaları ve gelecekte yapabileceğimiz çalışmaların ne olduğunu ve bugüne kadar yapılan çalışmaların ne durumda olduğunun değerlendirmesini yapacağız. Gaziantep, bizim için farklı bir şehir. Gaziantep, AK Parti'ye verdiği destek anlamında da bizim için çok önemli bir şehirdir. Burada ortaya koyacağımız yeni atılımların da Gaziantepimize en iyi şekilde hizmet edecek bir yapıda olması için gayret ediyoruz." diye konuştu.
Suriyeli pek çok sığınmacının Gaziantep'te yaşadığına dikkati çeken Kılıç, şöyle devam etti:
"Gaziantep, şu anda evlerinden edilmiş, kendi halkını öldüren bir zalimin baskısı, bir diktatör yüzünden kendi ülkelerini terk etmiş Suriyeli kardeşlerimize yuva, kucak açan, evini, yüreğini açan, çok önemli görevler gören bir şehrimizdir. Bu anlamda Gaziantepli tüm hemşehrilerimize tekrar teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum çünkü dünyada bu kadar yoğun bir misafiri ağırlama noktasında başarı gösteren az şehir vardır ama bizim ülkemizin, milletimizin ve Gaziantepimizin değerlerinden kaynaklanan, geçmişinden gelen özellikle bu görevimizi de en iyi şekilde yerine getiriyoruz."
- "Merkel, Gaziantep'e gelecek"
Bakan Kılıç, gelecek hafta Gaziantep’te önemli bir misafiri ağırlayacaklarını belirterek, "Almanya Şansölyesi Sayın Angela Merkel, Türkiye'ye, Gaziantep'e gelecekler." dedi.Gaziantep'te uzun zamandır olimpik kapalı yüzme havuzu konusunun gündemde bulunduğunu anımsatan Kılıç, Vali Yerlikaya'dan bununla ilgili brifing alacağını, bakanlığının müdahil olacağı projeyi en kısa sürede kente kazandırmak istediklerini bildirdi.
Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'e ve Gazianteplilere gösterdiği yakınlığın ortada olduğunu vurgulayarak, "Gaziantepimizin de Sayın Cumhurbaşkanımıza göstermiş olduğu hüsnü kabuller ortadadır. Üniversitesi ile öğrencileri ile çok farklı bir Gaziantepimiz var. Bu anlamda yaptığımız ve yapacağımız yüksek öğrenim kredi yurtlar kurumumuzun yatırımlarıyla da aynı zamanda Gaziantep'teki yurt alt yapısının çok daha gelişmesi noktasında ciddi adımlar attık." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.