Geri sayım başladı

Geri sayım başladı
Akşehirspor, Karapınar Belediyespor ve Sarayönü Belediyespor'un da mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig'de, yeni sezon başlıyor

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de hasret bitiyor. Gelecek hafta sonu oynanacak maçlarla start alacak 2018-2019 sezonu 151 takımın katılımıyla, 11 gruptan oluşuyor. Bu ligde Konya’yı, Akşehirspor, Karapınar Belediyespor ve Sarayönü Belediyespor temsil edecek. Tüm Konya ekiplerinin, kadro kalitesi olarak birçok takımdan daha üst düzeyde olması da dikkatlerden kaçmıyor.

AKŞEHİR’DEN OLUMLU SİNYALLER

Son yıllarda bu ligin müdavimlerinden olan ve her sezon play-out maçında ligde kalmayı başaran Akşehirspor, bu sezon farklı bir hüviyete büründü. Kırmızı-beyazlılar, diğer sezonlara nazaran daha zinde ve genç bir ekip kurdu. Geride kalan sezon takımı ligde tutan teknik direktör Cenap Taner ile yola devam eden ve hocanın isteği doğrultusunda transfer yapan Akşehirspor, yeni sezonda çok can yakacağının sinyallerini hazırlık maçlarında verdi. Kırmızı-beyazlılar, Bolvadin Belediyespor’u 5-0, Yozgatspor 1959’u 2-0, Tractor Sazi’yi 3-0 mağlup etmeyi başardı. Son oynanan Isparta Davrazspor maçı ise, 1-1’lik beraberlikle devam ederken çıkan saha olayları nedeniyle tatil edildi.

KARAPINAR SESSİZ SESSİZ

Konya ekiplerinden Karapınar Belediyespor, bu alanda en az konuşulan ekip oldu. Geride kalan sezon Konya Süper Amatör Lig’de şampiyon olan ve bu sezon BAL’da mücadele etme hakkı kazanan yeşil-siyahlılar, gerek transfer döneminde, gerekse hazırlık maçı alanında durgun bir süreç geçirdi.

SARAYÖNÜ İSKELETİ KORUDU

Bölgesel Amatör Lig’de en uzun süre mücadele eden ekipler arasında yer alan Sarayönü Belediyespor, yeni sezona mütevazı bir kadroyla başlıyor. Yeşil-siyahlılar, iç transferdeki iskelet kadrosunu korurken, noktasal transferler yaparak gücüne güç kattı. Sarayönü ekibi, yapılan hazırlık maçlarında Anadolu Selçukspor U19 takımını 6-1, Konyaspor U21 takımını 4-2 ve Yozgatspor 1959’u 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.