Ünlü peynir firması da var! Gıda sahtekarları ifşa listesi güncellendi! Konya detayı

Ünlü peynir firması da var! Gıda sahtekarları ifşa listesi güncellendi! Konya detayı
 Editör
Son yayımlanan "Sağlığı Düşürecek Gıdalar" ve "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesinde yine birçok zeytinyağı, bal, et, köfte ürününde uygunsuzluk ve hile tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde yayınlyama devam ediyor.

28 Nisan 2025 tarihinde yayımlanan "Sağlığı Düşürecek Gıdalar" ve "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesinde yine birçok zeytinyağı, bal, et, köfte ürününde uygunsuzluk tespit edildi.

Baklanlık listeyi güncelledi. İşte yeni eklenen firmalar:

SAĞILIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR

c-t6zsf2q0wf0od-f-nmqw-001.webp

vzxk01ptpuwcivhjzhhyoa.webp

TAKLİT VE TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR

"EKİCİ LİSTEDE"
Marketlerde ve televizyon reklamlarında sıklıkla rastlanılan "Ekici" marka tam yağlı sade eritme peynirinde de yağ oranının düşük kullanılıp hile yapıldığı görüldü.

680f81e4e24ef2ba86bbcd12.webp

680f81e5e24ef2ba86bbcd14.webp

680f81e7e24ef2ba86bbcd1c.webp

680f81e7e24ef2ba86bbcd1e.webp

680f81e7e24ef2ba86bbcd16.webp

680f81e7e24ef2ba86bbcd18.webp

680f81e7e24ef2ba86bbcd19.webp

KONYA'DA EKLEME OLMADI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 28 Nisan tarihhli güncellemesinde Konya'dan ekleme olmaması dikkat çekerken sevindirici bir gelişme oldu.

"Sağlığı Düşürecek Gıdalar" ve "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesinde Konya'dan daha önce yer alan firmalar şöyle:

stdg.jpg

t1-001.jpg

t2.jpg

t3.jpg

t4.jpg

t5-001.jpg

TARIM BAKANLIĞI SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR TÜM LİSTE

TARIM BAKANLIĞI TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR TÜM LİSTE

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.