"Gıdı Gıdı Treni"nin restorasyonu başladı

"Gıdı Gıdı Treni"nin restorasyonu başladı
Mustafa Kemal Atatürk’ü Sümerbank Basma Fabrikasının açılışı için Nazilli'ye getiren "Gıdı Gıdı Treni"nin restorasyonuna başlandı

AYDIN (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, Sümerbank Basma Fabrikası'nın açılış töreni için Nazilli'ye getiren, "Gıdı Gıdı Treni"nin restorasyonuna başlandı.

Nostaljik trenin restorasyonunu üstlenen Nazilli Belediyesi, trenin bulunduğu Sümerbank Tren Garı'nda tören düzenleyerek, restorasyonu başlattı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, burada yaptığı açıklamada, trenin üzerindeki pasın temizleneceğini, aslına uygun bir şekilde boyanacağını belirterek, restorasyonun tamamlanmasının ardından treni, Sümerbank Müzesi'nde, Sümerbank basmaları ve çeşitli Sümerbank dökümanları ile sergilemek istediklerini anlattı.

Bu müzenin çarşı içinde olmasını istediklerini vurgulayan Alıcık, restorasyonunu yaptıkları lokomotifin Atatürk'ü 9 Ekim 1937'de Nazilli’ye getirdiğini anımsatarak, "Bu lokomotifimiz atıl haldeydi. Biz bu tarihi lokomotifimizi Nazilli Belediyesi olarak restore ettireceğiz. Ama işletmeyeceğiz, müzede kullanacağız. Bu lokomotifimiz bizim için çok önemli. Nazilli’de bir Sümerbank basma müzesi açma projemiz vardı. Bunu da gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Daha önce restore edilerek, çalıştırdıkları ilk "Gıdı Gıdı Treni" lokomotifinin ilçeye hareketlilik kazandırdığını aktaran Alıcık, "Buna 250 bin lira para harcadık. İyi de oldu. Bu Sümerbank’a hayat vermiş olan bir tren. Nazilli’de eski günlere dönerek bir nostaljiyi yaşatmak istiyoruz. Daha önce hayata geçirdiğimiz trenimizi hafif raylı sisteme geçerek taşımada kullanmaya dönüştürmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.