Gizli tanık FETÖ'nün "darbe mesajları"nı anlattı

Gizli tanık FETÖ'nün "darbe mesajları"nı anlattı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren gizli tanık "Ateş", FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden bir süre önce kriptolu haberleşme programı Eagle aracılığıyla örgüt üyelerine gönderilen mesajlar hakkın

İZMİR (AA) - MUSTAFA YILDIRIM - İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren bir gizli tanık, 15 Temmuz darbe girişiminin kriptolu haberleşme programı Eagle aracılığıyla gönderilen iki mesajla örgüt üyelerine önceden haber verildiğini anlattı.

Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt üyesi olduğu iddia edilen yaklaşık 700 kişi hakkında işlem yapıldı. Gizli tanık ve şüpheli ifadeleri doğrultusunda da örgütün yapısı hakkında önemli bilgilere ulaşıldı.

Soruşturma kapsamında Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek örgütle ilgili önemli bilgiler veren "Ateş" kod adlı gizli tanık, darbe girişiminin örgütün şifreli haberleşme programı Eagle aracılığıyla önceden haber verildiğini söyledi.

- "Darbeyi haber veren mesajdı"

Gizli tanık Ateş, şu bilgileri verdi:

"Ben önemli bir hususu açıklamak istiyorum. Eagle programına katılan şahıslara 2016 yılının mayıs ya da haziran ayında 2 mesaj geldi. Birinci mesajda, 'Temmuz ayında İstanbul'da çok büyük deprem olacak, herkes kılık kıyafetine dikkat ederek yatsın' diye yazıyordu. İkinci mesajda ise 'maskeli darbe 1' ve 'maskeli darbe 2' isimli YouTube bağlantı adresi yazıyordu. Bu 'maskeli darbe 1'de 17/25 Aralık'ta tutuklanan polisler ile ilgili bir video vardı. 'Maskeli darbe 2' isimli videonun içeriğini bilmiyorum ancak YouTube isimli siteden araştırılırsa içeriği öğrenilebilir. Bu iki mesaj da 15 Temmuz'da darbeyi haber veren mesajdı."

Örgütte üst düzey yöneticilik yapan kişilerin telefonlarında Eagle yanında VPN diye bir programın da yüklü olduğu bilgisini veren gizli tanık, bu sayede, kişinin nerede olduğunu gösteren telefonlardaki sinyal kayıtlarının alınamadığını anlattı.

- "Örgütün kilit isimleri VPN ve Eagle ile ortaya çıkarılabilir"

VPN'nin, kullanıcının telefonunun bulunduğu konumu değiştirmesini sağlayan bir program türü olduğunu aktaran gizli tanık Ateş, "2016 yılında okullar kapandıktan sonra verilen talimatla VPN ve Eagle programı kayıtlı kişilerin bu programları kaldırmaları yönünde mesaj yazıldı. Bunun üzerine birçok örgüt üyesi bu iki programı cep telefonlarından kaldırdı. Bu VPN ve Eagle özel yazılımlı programlardır. Bu programların kayıtlı olduğu telefonlar ayrıntılı olarak incelenir ve silinen programlar geri getirilirse örgütün kilit isimleri ve yapısı da ortaya çıkar." ifadelerini kullandı.

- Üst düzey bürokrata tehdit

Öte yandan, yürütülen soruşturmalara ilişkin dosyalarda, FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimi öncesi kendilerinden emin tavırlar sergiledikleri, örgüte karşı olabileceğini düşündükleri kişilere karşı da tehditvari yaklaşımlarda bulundukları bilgisi de yer aldı.

İsmi soruşturmanın gizliliği açısından açıklanmayan üst düzey bir bürokratın, darbe girişimi sonrası Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesi, örgüt üyelerinin bu tavırlarına yönelik fezlekelerde yer alan bir örnek olmasıyla dikkati çekiyor.

Devlet kurumuna atanan üst düzey bürokratın verdiği şikayet dilekçesinde geçen yıl mayıs ayında yanına gelen ve örgüt üyesi olduğunu bildiği S.A'nın "Hocam size üzülüyorum, nurlu günler çok yakın, orada çok fazla kalamayacaksınız" dediğini belirtti.

Bu arada eski öğretmen S.A'nın halen tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.