Global Research Thinking Center Brüksel'de

Global Research Thinking Center Brüksel'de
Kütahya merkezli düşünce kuruluşu, Global Research Thinking Center'ın Brüksel ofisi açıldı

BRÜKSEL (AA) - Kütahya merkezli düşünce kuruluşu, Global Research Thinking Center (GRTC), Küresel Araştırma-Düşünce Merkezi Brüksel ofisi açıldı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ofisin açılışında yaptığı konuşmada, düşünce kuruluşlarında insanların fikir ve düşüncelerini paylaşabileceğini, kurumun ayrıca, AB projelerinin gerçekleşmesinde öncü rol üstleneceğini söyledi.

GRTC’nin bir "mektep" görevini de üstleneceğini söyleyen Yılmaz, “Dünya ölçeğinde bir devlet olmak istiyorsak kendi fikrimizi ifade etmemiz lazım. Bunlar aracı kuruluşlar” diye konuştu.

Yılmaz, Kütahya’da kurulan GRTC’nin kısa süre içerinde önce Ankara’da ardından da Brüksel’de ofis açmasının büyük anlam içerdiğini vurgulayarak, “AB’nin merkezinde böyle bir kurumun kurulmasının büyük bir kazanım olacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay da “Brüksel, Avrupa’nın başkenti olarak lobi şirketi ve tink tanklere ev sahipliği yapıyor. Bugün, GRTC’nin buraya gelmesinden memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türkiye’nin düşünce kuruluşlarının sayısının daha da artması gerektiğini, Türkiye’nin her ülke ile ilgili uzmanlar yetiştirmesinin önemli olduğunu söyledi.

GRTC Genel Başkanı Mustafa Önsay da “Günümüz dünyası için nitelikli bilgi oluşturacak kadroya sahibiz. GRTC Amerika’da, Çin’de ve Afrika’da bulunan önemli merkezlerde şubeler açacak” dedi. Önsay, GRTC’nin gerek raporlarıyla gerek ortaya koyacağı projelerle önemli bir rol üstleneceğini belirtti.

Önsay, GRTC’nin üzerine düşen görevin ve sorumluluğun farkında, önemli bir kadroyla önemli bir hizmete talip olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.