Gökkuşağı Esnafı Destek Bekliyor

Gökkuşağı Esnafı Destek Bekliyor
Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında üniversitelerin yüz yüze eğitme ara vermesi nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Selçuk Üniversitesi Gökkuşağı Alışveriş Merkezi esnafı CİMER vasıtasıyla destek talebinde bulundu.

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında üniversitelerin yüz yüze eğitme ara vermesi nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Selçuk Üniversitesi Gökkuşağı Alışveriş Merkezi esnafı CİMER vasıtasıyla destek talebinde bulundu. Esnaflar CİMER başvurusunda şu ifadelere yer verdi: “Solunum yolu ile bulaşma riski olan Covid-19 nedeniyle DSÖ Tarafından 12.03.2020’de pandemi ilan edilmesiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik ve psikolojik değişim meydana gelmiştir. Özellikle küçük ölçekli işletmelerde alınan tedbirler neticesinde çalışma düzeni istihdam ve büyüme hedeflerinde köklü değişimler ortaya çıkmıştır.

HALEN KAPALIYIZ

İş bu çalışma düzeni covid-19’un etkisiyle işyeri kiralarına ilişkin güncel mevzuata göre kira bedellerinin ödeme zamanına kira bedelinin faizin işletilip işletilmeyeceğine kira bedelinde artış yapılıp yapılmayacağına ilişkin düzenleme kararı alacağınızı umutla beklemekteyiz. Siz Sayın Cumhurbaşkanımız 1 Haziran 2020’de normalleşme sürecini başlatmanız ile biz küçük ölçekli esnaflar olarak hizmet vermeye çalıştığımız Selçuk Üniversitesi Gökkuşağı alışveriş merkezinde pandemi sürecinin başlaması ile üniversitenin kapalı olması nedeniyle maddi açıdan zor günler geçirmekte ve bununla mücadele etmeye çalışmaktayız. Halen kapalı olan üniversitemizde Gökkuşağı alışveriş merkezinde esnaflar olarak hiçbir kazanç elde edemememize rağmen üniversite Rektörlüğü tarafından bizlere kira bedellerinin ödenmesi, ödenmediği takdirde her birimiz için yasal işlemlerin başlatılacağına dair tebligat gönderilmiştir. Hizmet vermiyor olmamıza rağmen kira bedellerini nasıl ödeyeceğimiz hakkında bir çıkar yolumuz yoktur.

BİZİ DE ETKİLEDİ

Bu konu ile ilgili siz Sayın Cumhurbaşkanımızdan lehimize olacak, bizleri rahatlatacak kararlarınızı bekliyoruz.  Üstelik her birimizin bakmakla yükümlü olduğu ailemiz var. Pandemi süreci ile başlayan maddi sıkıntılar yalnızca bizleri değil eşlerimizi, çocuklarımızı da etkilemiştir. Sizin başlattığınız sloganla “biz bize yeteriz” demek istiyoruz. Bizim yanımızda ve bize destek olacağınıza inancımız sonsuzdur.” Haber Merkezi

 

gokkusagi-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.