Göl balıkları, balıkçılara nefes aldıracak

Göl balıkları, balıkçılara nefes aldıracak
Türkiye'de büyük kayıklar için 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından küçük kayık ve olta balıkçılığı sayesinde Konya’da tezgahlar boş kalmadı. Uluslararası sularda gırgır, trol ve çevirme ağlarıyla avlanma yasağı bir süre önce başladı.

Türkiye'de büyük kayıklar için 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından küçük kayık ve olta balıkçılığı sayesinde Konya’da tezgahlar boş kalmadı. Uluslararası sularda gırgır, trol ve çevirme ağlarıyla avlanma yasağı bir süre önce başladı. Av yasağının başlamasıyla balık tezgahlarında çeşitlilik azalırken, fiyatlarda da artış yaşandı. Adana’da göl balıkçılığı sezonuna start verildiğini, 15 Haziran’da Beyşehir’de ve 1 Temmuz gibi de Adıyaman’da sezonun başlayacağını ifade eden Cebeci Derya Balıkçılık Sahiplerinden Halil İbrahim Büyükcebeci, “Yavaş yavaş sazan, göl levreği ve yayın gibi tatlı su balıkları tezgahımıza girmeye başlayacak. Denizlerde de trol, gır gır yasağı var. Şuan tezgahlarımızı süsleyen balıklar kültür balıkları ve küçük teknelerle tutulan olta balıkları. Mersin tarafından mırmır, mercan, gümüş balıkları geliyor. İzmir tarafından sardalya geliyor. Trabzon tarafından barbun, istavrit ve Karadeniz somon geliyor. Bunların haricinde de çupra, levrek, somon ve alabalık gibi çeşitlerimiz mevcut” dedi.

ggol-2.jpg

OLTA BALIKÇILIĞI YAPILIYOR

Av yasağının başlamasıyla birlikte fiyatlarda da artışların yaşandığını ifade eden Büyükcebeci, “Şuan ki balıklar küçük teknelerde, oltalarla tutulduğu için haliyle fiyatlar yüksek. Kış ayları ile kıyaslayacak olursak fiyatlar baya bir yüksek. Bunun en büyük sebebi de turizm ve balık yemi maliyetlerinin yüksek olması. Kültür balıklarının da fiyatlarının düşeceğini düşünmüyorum. Yaz sezonunda olduğumuz için de müşterimiz az. Balıkçılar için kötü bir dönem. Göl balıkları tezgahlarımızı süslemeye başladıkça balık fiyatları da düşmeye başlar. Özellikle göl balıkları her bütçenin satın alabileceği kadar ucuz olur. Zaten bizim bölgemizde en çok sazan ve göl levreği sevilir. Rağbet ona olur. İnşallah güzel bir yaz sezonu yaşarız. Şuan ise tezgahlarımızın en çok rağbet gören balıkları somon ve canlı alabalık. Çupra ve levrekte fiyatlar 80 ile 100 lira aralığında olduğu için müşteri çok ilgi göstermiyor. Aslında güzel balıklar ama fiyatlardan dolayı çok satılmıyor” diye konuştu. (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.