Gölbaşı'nda çocuklara ücretsiz tiyatro

Gölbaşı'nda çocuklara ücretsiz tiyatro
Gölbaşı Belediyesi ilçede bulunan 2 bin 500 okul öncesi ve ilkokul öğrencisine "Mucize Sensin" ve "Karagözün Bahçesi" adlı oyunların gösterimini yaptı

ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projede 2 bin 500 okul öncesi ve ilkokul öğrencisine "Mucize Sensin" ve "Karagözün Bahçesi" adlı tiyatro oyununu izletti.

Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi'nde izletilen oyunlar iki gün boyunca, 6 seans olarak gösterime sunuldu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yaptığı açıklamada, "Çocuklarımız bizlerin geleceği. Onları mutlu etmek, onları geleceğe hazırlamak, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek görevlerimizden en önemlisidir" ifadelerini kullandı.

Gösterimlerin birinci gününde Anadolu Jet Çocuk Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Mucize Sensin" sahnelendi. Oyunla, çocukların zihnini karıştıran çizgi filmlerin olumsuz etkisinin yok edilmesi hedeflenirken, her çocuğun özel olduğu, doğaüstü gücün olmadığı, çocukların kendileriyle barışık olmalarının uygun bir dille anlatıldığı bildirildi.

İkinci günde çocuklarla "Karagöz’ün Bahçesi" oyunu buluştu. Oyunda aç gözlülüğün her şeye sebep olduğu ve Karagöz'ün bahçesindeki sebzelerin daha fazla büyümesini istediği için sağlıksız ve hormonlu bitki ilaçlarını kullanması konu alındı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.