Golda Gıda Gulfood 2021’de

Golda Gıda Gulfood 2021’de
Golda Gıda A.Ş., Dubai’de 34.sü gerçekleştirilen Gulfood 2021 Fuarı'na katıldı. Sektörün en önemli fuar organizasyonu sayılan fuarda 85 ülkeden katılımcılar ile, 156 ülkeden ziyaretçi bir araya geldi.

Bera Holding’e bağlı Golda Gıda A.Ş., Dubai’de 34.sü gerçekleştirilen Gulfood 2021 Fuarı'na katıldı. Sektörün en önemli fuar organizasyonu sayılan, geçtiğimiz 21 Şubat Pazar günü başlayan ve 25 Şubat Perşembe sona eren fuara 85 ülkeden katılımcılar ile, 156 ülkeden ziyaretçi bir araya geldi. 2021 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen, gıda sektörünün küresel çapta en büyüğü olan Gulfood 2021, yeni ürünlerin, farklı pazar ve tüketiciler ile de buluştuğu önemli bir kavşak noktası oldu.

Golda Gıda A.Ş.’den yapılan açıklamada; “B2B görüşmelerde önceliğimiz, İtalya’dan sonra ikinci büyük makarna ihracatçısı olan Türkiye adına, gelecek vizyonuna uygun kaliteli ve müşteri odaklı üretim politikası ile, ülkemizi ve makarna sektörünü en iyi şekilde temsil etmek olmuştur. Golda Gıda A.Ş olarak ürün gamına, çölyak hastaları tarafından kullanılan on iki farklı formu ile ‘Golda Glutensiz Ürünler’ ve tamamen organik olarak üretilen ‘Golda Organik Makarnalar’ ekleyerek yerel ve küresel tüketicilerin beğenisine sunduk. Önümüzdeki dönemde hedefimiz tüketici beklentilerini doğru okuyarak, sağlıklı, organik ve sürdürülebilir üretim politikaları geliştirmek olacaktır.”

Sektöründe dünya markası olan Golda Gıda A.Ş. gelişmeleri yakından takip ettiğini ve dünya pazarlarının adeta nabzını tuttuğunu ifade eden Golda Gıda İhracat Müdürü Özlem Tüylek yaptığı değerlendirmede, “Geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl ziyaretçi katılımcıda büyük bir düşüş gördük, pandemi sürecinden etkilenmesi ve uzak doğu ülkelerinin fuara katılmaması bizim için büyük bir şansızlık oldu. Standımızı ziyaret eden çeşitli ülkelerden gelen alıcıların markamıza ve ürünlerimize ilgisi memnuniyet vericidir. Bu fuarla dünya pazarlarındaki 2021 hedeflerimizi bir adım daha öteye götüreceğimizi düşünüyoruz. Golda Gıda gerek Afrika gerekse Orta Doğu pazarlarının en fazla aranan markaları arasında ilk sıralarda yer alıyor.  2021 yılı içerisindeki dış pazar payını arttırmayı planlıyor, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz" dedi.

Dubai Gulfood Fuarı, 2021 yılı stratejileri açısından önemli bir belirleyici olduğuna dikkat çeken Golda Gıda A.Ş. İhracat ekibinden Servet Boyacıoğlu, "Fuarın ilk gününden itibaren büyük bir ilgiyle karşılaştık. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sektörümüzle ilgili konuklarımızla temaslarımız sürüyor. Dubai Gulfood birçok ülke ve firma için bir yıllık stratejinin belirlenmesinde ana rol oynamaktadır. Hedefimiz dünya pazarlarındaki yerimizi büyütmek ve ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını arttırmaktır" dedi.

Golda Gıda A.Ş. günlük 300 ton makarna, 100 ton bisküvi-gofret, 150 ton Bakliyat ve 350 ton buğday unu üretim kapasitesi ile sektörün önde gelen üreticilerinden biridir. 76000 m2 kapalı ve 1,1 milyon m2 açık alana üzerinde Karaman’ın Kazımkarabekir İlçesinde kurulmuştur. Golda Gıda, Makarna, Buğday unu, Bakliyat ve Bisküvi-Gofret sektöründe GOLDA markası ile tüm dünyada 85'ten fazla ülkeye ihracat yaparak tanınmış bir üretici olmayı başardı.

GOLDA GIDA; 100 ÜLKE, 20 MİLYON DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ

Golda Gıda, kurulduğu günden bu yana müşteri memnuniyetinden, ve kaliteden ödün vermeden etkinliğini ve üretim kapasitesini geliştirmektedir. Bera Holding Bünyesinde 1997 yılında kurulan GIDA ŞEHRİ, Makarna, Un, İrmik, Bisküvi ve Bakliyat fabrikaları ile faaliyetlerini sürdüren GOLDA GIDA A.Ş. firması 2020 yılında 100 ülkeye 20 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Makarna hattı başta olmak üzere % 70’lere varan üretim artışı sağlanmıştır. Ülkemizdeki ve dünyadaki entegre projeler arasında büyüklük açısından; 1.078.000 m² açık alan ve 76.082 m² kapalı alana kurulu, kojenerasyon sistemi ile kendi enerjisini üreten Golda Gıda Şehri, ülkemizin tahıl ambarı Konya ovasının bağrında, Anadolu insanının alın teri ve göz nuruyla yükselen haklı bir gurur abidesidir. Yeni yatırımları ile sektöre farklı ürünler sunmak için hummalı bir çalışma içerisinde olan Golda Gıda A.Ş. 2021 yılında ki yatırımları ile sıkça kendinden bahsedileceği görünüyor.

golda-gida-gulfood-2021de-1.jpeggolda-gida-gulfood-2021de-7.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.