Gölde yüzen biçerdöver!

 Biçerdöver, Beyşehir Gölü’ndeki adaya yüzdürülerek götürüldü

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün tarımsal faaliyet yapılan adalarından Yeltenli Adası’na duba üzerinde yüzdürülerek çıkarılan biçerdöver, dört tarafı suyla çevrilen kara parçasında hasat mesaisine başladı. 
Gölün her yıl yaz döneminde tarımsal faaliyet gerçekleştirilen adası olan Yeltenli Adası’na biçerdöver, su üzerinde nakil için özel olarak tasarlanan “duba” adı verilen sal üzerinde yüzdürülerek ulaştırıldı.
Göle kıyısı olan Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mehmet Erdoğan, hububat ekimi için kiraladığı Yeltenli Adası’na kendisine ait biçerdöveri sal üzerinde yüzdürerek nakletti. Gölkaşı Mahallesi kıyısına getirilen biçerdöver, bindirildiği salın balıkçı tekneleriyle motor gücünden istifade edilerek çekilmesiyle Yeltenli Adası’na ulaştırıldı. Adaya çıkarılan biçerdöver daha sonra buradaki 240 dekarlık sahada buğday ve arpa ekili alanları hasat etmeye başladı.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar