Gölyazıspor yeni sezonda da BAL'da olacak

Gölyazıspor yeni sezonda da BAL'da olacak
Tarihinde ilk kez BAL'da mücadele eden ve birincilik şansını son maça kadar sürdüren Gölyazıspor 2021-2022 Futbol Sezonu'nda da BAL'da yer alacağını duyurdu.

Tarihinde ilk kez BAL'da mücadele eden ve birincilik şansını son maça kadar sürdüren Gölyazıspor 2021-2022 Futbol Sezonu'nda da BAL'da yer alacağını duyurdu.

Gölyazı Kulübü'nden yapılan sezon değerlendirmesinde şöyle denildi:

"Bildiğiniz üzere son 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan takımımız son olarak Süper Amatör ligde namağlup şampiyon olarak BAL ligine yükselmiştir.

Pandemi nedeniyle bir türlü başlatılamayan BAL ligi maalesef 09 Haziran 2021 tarihinde sıkıştırılmış bir programla oynatılmıştır. Herkesin de bildiği gibi tarihimizde ilk kez yer aldığımız Bölgesel Amatör Lig kategorisi zorlu bir seviyede ve maddi anlamda ciddi bir bütçe isteyen bir ligdir. Fakat kulüp yönetimimiz, ligden düşmenin de olmadığı bir süreçte, bir sonraki sezona daha iddialı girmek amacıyla bu süreçte hem ligi tanımak hem de maç tecrübesi kazanma adına bu süreci değerlendirmek gerektiğinin daha doğru olduğuna inanarak lige katılma kararı almıştır.

Bu amaçla doğrultusunda, ligin başlamasına az bir süre kala “bütçemiz sınırları dahilinde” geçen seneki kadromuzu koruyarak birkaç transfer ile kadromuzu oluşturduk ve çalışmalarımıza başladık. Bu süre zarfında maçlarımızı oynayacağımız saha konusuna gelince;

- Gölyazı'daki sahamız BAL ligi kriterlerine uygun olmadığı için maçlarımızı köyümüzde oynama şansımız olmadı.

- Hem ilçemiz, hem de yöre halkımızın maçlarımızı izlemesi ve desteklerini hissetmemiz adına hocamızın da isteği doğrultusunda Cihanbeyli ilçemizde kulüp binası tuttuk ve tesis kurma adına girişimlerde bulunduk. Ardından Cihanbeyli sahasında maçlarımızı oynamak için Cihanbeyli Belediyesine müracaat ettik. Fakat aylarca mevcut saha ile ilgili herhangi bir gelişme, çalışma ya da çaba olmadığı için burada da oynama şansımız olmadı.

- Son olarak Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Konya ASKF Başkanlığının desteği ile Konya merkezdeki Cumhuriyet sahasının tarafımıza tahsis edilmesi sayesinde antrenman ve maçlarımızı burada yapabildik.

Pandemi şartlarının sürekli değiştiği ve kapanma süreçlerinin yaşandığı zorlu ve kesintili antrenman süreçleri sonrası ligin ilk maçında ligin köklü kulüplerinden Akşehir Spor deplasmanından 3-1 lik bir galibiyetle lige başladık.

Sonrasında yaşanan maddi sıkıntılar ve çeşitli etkenlerle devam ettiğimiz ligde son maça kadar grup şampiyonluğu iddiamızı devam ettirmemize rağmen Çeyrek Final bileti alamadık ve sezonu tamamladık.

Tüm Gölyazsporlular bilmelidir ki; takımımız her maçta mücadelesini sonuna kadar sürdürmüştür. Ligdeki köklü kulüplerin sahamızdaki maçlarda bizden 1 puan almak için çırpındığı, zaman harcadığı maçları geride bıraktığımızı düşünürsek, bizlerin Gölyazı'mızın ismini ne kadar onurlu bir şekilde temsil ettiği bir kez daha takdir edilmedir.

Son olarak takımımız bu sezon hiçbir şey kaybetmemiştir. Gelecek sezon BAL liginde kaldığı yerden devam edecektir. Gölyazıspor taraftarına yakışan iki sezondur namağlup şampiyonluk yaşayarak BAL ligine yükselen, zor şartlar altında işini gücünü bırakıp maddi imkanlar yaratmaya çalışan yönetimine, her maç sonuna kadar mücadele eden takımına ve teknik heyetine, bizleri gururla temsil eden tüm kulübümüze ve ardından uzun bir süre sonra ilk kez mağlubiyet yüzü gören takımına destek vermektir. Eleştiriler her zaman olacaktır, takdir edilme unutulmadığı sürece."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.