"Gönül Dağı Projesi" tanıtım toplantısı

"Gönül Dağı Projesi" tanıtım toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Erdoğan:"Gençlerimize yaptığımız her yatırım, geleceği inşadır. Ne kadar farkındalık oluşturabilirsek, sorumluluk duygusunu ne kadar yaygınlaştırabilirsek, sorunlarımızın çözümünde o kadar etkin, o kadar başarılı oluruz. Bunun

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, gençlere yapılan her yatırımın, geleceğin inşası olduğunu belirterek, "Ne kadar farkındalık oluşturabilirsek, sorumluluk duygusunu ne kadar yaygınlaştırabilirsek, sorunlarımızın çözümünde o kadar etkin, o kadar başarılı oluruz. Bunun için hep birlikte sosyal faydası yüksek kampanyalara iştirak etmeli, destek olmalıyız." dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Hilton Otel'de düzenlenen "Gönül Dağı Projesi" tanıtım toplantısına Emine Erdoğan'ın yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Turkcell Üst Yöneticisi Kaan Terzioğlu ile Türk Telekom Genel Müdürü Rami Aslan da katılarak birer konuşma yaptı.

Emine Erdoğan, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, böyle önemli bir sosyal sorumluluk kampanyası düzenlediği için, projeye destek veren tüm mobil operatörlerine de duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür etti.

Bakanlığın 2009 yılında, "Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben de Varım" adıyla kampanya düzenlediğini hatırlatan Erdoğan, kampanyanın engelli gençlerin istihdamına yönelik olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, evlerde kurulan mobil sistemler sayesinde 500 gencin çağrı merkezlerinde istihdam edildiğini, 2012 yılında programlarına bizzat katılarak desteklediği projenin çok güzel meyveler verdiğini ifade etti.

Gönül Dağı Projesi çerçevesinde, gençlere yeni bir istihdam alanı daha açtıklarını belirten Emine Erdoğan, "Bu sefer Sevgi Evlerimizde yetişen gençler, bir meslek sahibi oluncaya kadar Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone'un kurduğu çağrı merkezlerinde, ilk iş tecrübelerini yaşayacaklar. Aile geçimlerine katkı sağlayacak, sosyal ilişkilerini güçlendirecekler. İlk etapta 15 şehirde gerçekleştirilecek bu projenin, tüm yurt sathına yayılarak genişleyeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Erdoğan, bu sosyal sorumluluk projelerinin 2009 yılından bu yana kararlı, istikrarlı bir şekilde sürüyor olmasının önemine işaret etti.

- "Ancak gönül seferberliğiyle yapabiliriz"

Korunmaya muhtaç çocukların artık koğuş usulü yetiştirme yurtlarında değil Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sevgi Evlerinde kaldığını vurgulayan Emine Erdoğan, bu çocukların aile ortamına benzer yapılarda, devletin himayesinde yaşadıklarını anlattı.

Emine Erdoğan, çocukların Sevgi Evlerinde daha samimi ve sıcak bir ortamda yaşadıklarını, güven duygusu kazandıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"18 yaşından itibaren de bu tür projeler sayesinde, devlet kurumlarımızın ve sivil inisiyatiflerin desteğiyle hayata atılıyorlar. Aslında devletimizin temel hedefi, tüm çocukların bir aile ortamında büyümesini sağlamak. Korunmaya muhtaç çocuklarımızı koruyucu ailelerin kanatları altında güvenceye almak. Bu mümkün olmuyorsa, Sevgi Evlerinde onları en güzel şekilde misafir edebilmek. Kimsesi olmayan ya da korunmaya muhtaç çocuklarımıza, geçmişlerinden daha güzel bir gelecek hazırlamak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bunu da ancak gönül seferberliğiyle yapabiliriz."

- "Geleceği, toplumun emaneti olan bu gençlerimizi sahiplenerek kurabiliriz"

"Gönül" kelimesinin başka dillerde karşılığının bulunmadığının altını çizen Erdoğan, "Ne kalp ne yürek 'gönül' sözcüğünün ifade ettiği anlamı karşılayabilir. Gönül, Türkçemizin en güzel kelimelerinden birisidir. Hiç tanıyıp bilmediğimiz insanların sorunlarına dair duyarlılıklarımız ancak gönül ocağında pişer. Yakınları uzak, uzakları yakın eyleyen şey, gönül gözüdür. Gönül öyle bir kaynaktır ki, Mevlana'nın dediği gibi 'Gönülden, sözsüz, işaretsiz, yazısız yüz binlerce tercüman zuhur eder." ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, gönülden yapılan her işin, atılan her adımın beklenmeyen bereketler getirdiğini kaydederek, gönül seferberliği olan bu projeye "Gönül Dağı" isminin verilmesinin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünde geçen, "Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez. Gönülden gönüle gider, yol gizli gizli" sözlerini anımsatan Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizler de gönüllerimiz arasına örülen duvarları kaldırıp, o yolu açık tutabilirsek toplumca yükseleceğimize inanıyorum. Gönül Dağı'nın zirvesine ancak duyarlılıkla, empatiyle, fedakarlıkla çıkabiliriz. Geleceği, toplumun emaneti olan bu gençlerimizi sahiplenerek kurabiliriz. Devlet kurumlarımız ile özel teşebbüslerin bu tür konularda işbirlikleri yapması son derece önemlidir. Engelleri ancak bu şekilde aşabiliriz. Gençlerimize yaptığımız her yatırım, geleceği inşadır. Ne kadar farkındalık oluşturabilirsek, sorumluluk duygusunu ne kadar yaygınlaştırabilirsek, sorunlarımızın çözümünde o kadar etkin, o kadar başarılı oluruz. Bunun için, hep birlikte sosyal faydası yüksek kampanyalara iştirak etmeli, destek olmalıyız."

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bu anlamlı ve öncü projesinin diğer kurumlara örnek olmasını dileyen Emine Erdoğan, tüm mobil operatörlerinin yönetim kurulu başkanlarına da şükranlarını iletti.

Emine Erdoğan, "Korunmaya muhtaç evlatlarımız, sizlerin açtığı imkanlarla hayat tecrübelerini artıracaklar. İş dünyasında varlık gösterecekler. Burada kazandıkları öz güven, devletlerine ve ülkelerine olan güveni de artıracak." dedi.

Gençlerin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı da tebrik eden Erdoğan, istiklal mücadelesine egemen olan ruh ve azimden ilhamla, gençlerin gelecek hedefleri için çok çalışmalarını diledi.

Emine Erdoğan, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına doğru ilerlerken, gençliğe yapılan her yatırımın, Türkiye'yi 2023'te daha güçlü bir ülke yapacağını, "Gönül Dağı Projesi"nin de bu yolda atılan sağlam bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ve projeye destek veren mobil operatörlerin temsilcileri, istihdamı sağlanan gençlerle aile fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.