Google 2015 Yılı İçin Sürpriz Doodle Yaptı

Google 2015 Yılı İçin Sürpriz Doodle Yaptı
Google Yeni Yılımızı yaptığı doodle ile kutladı. 2015 yılına girdiğimiz dakikalarda yayına alınan doodle Google'ın bir arama motoru olmanın ötesinde olduğunu gösterdi.

Google bizi yine unutmadı ve Yeni Yıl 2015 doodle oldu.  Yeni Yıl 2015 doodlesi nedir? Yeni Yıl 2015 doodlesi aktif etti. Google'dan Türk kullanıcılara yenil yıl hediyesi "Yeni Yıl 2015" doodlesi aktif edildi.Google Doodle nedir? Doodle ne için yapilir, merak ettiğiniz tüm soruların cevabı haberimizde.

 

Ülkemizde yeni yıla gireli bir saat olurken, ülkemizle birlikte dünyanın en büyük arama motoru ve teknoloji devi firması Google'da yeni yıla hazırladığı "Yeni Yıl 2015 doodle" ile girdi.Yeni Zellanda ve Avustralya için hazırlanan Google doodle'nin ülkemizdede aktif edilmesi, bir çok internet severleri mutlu etti. Peki doodle nedir? Öğrenmek için haberimizin devamını okuyunuz.

YENİ YIL 2015 NEDİR?

Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır.

yeni-yil-2015-doodle.jpgYENİ YIL 2015 DOODLE (HAREKETLİ HALİ)

Google anasayfasında bulunan, logonun üstüne geldiğinizde aşağıdaki gibi değişiklik olduğunu göreceksiniz eger google logosunun üzerine tıklarsanız "Yeni Yıl 2015" aramasını yapmiş oluyorsunuz. İşte O doodle; 

google-2015-doodle-gif.gif
 
 
GOOGLE DOODLE NEDİR?

Bazı özel günlerde ülkelere göre değişiklik gösterebilen farklı Google logosu tasarımlarını mutlaka görmüşsünüzdür. İşte bu özel günlerde tasarlanan Google logolarının adı "Doodle" dır.

İLK 1999 YILINDA KULLANILDI

Doodle'lar 1999 yılından bu yana Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından Google ana sayfasını renklendirmek ve ilgi çekmek için kullanılmaktadır. Doodle'larda tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer verilmektedir. 

Google Türkiye kullanıcıları ise Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kabotaj Bayramı gibi bazı özel günlerde Doodle tasarımlarıyla karşılaşmıştır. Google kullanıcıları, Doodle'ların üstüne tıklayarak, ilgili konuya dair daha ayrıntılı bilgiye de erişebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.