Google depremi mesaj atacak. Peki Google Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl kullanılır?

Google depremi mesaj atacak. Peki Google Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl kullanılır?
Google, deprem uyarı sistemini Türkiye'de tanıttı. Şirketin yaptığı açıklamada Android Deprem Uyarı Sistemi'nin AFAD'a ekleneceği belirtildi. Peki Google Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl kullanılır?

Amerika’nın küresel firmalarından Google, Deprem Uyarı Sistemi özelliğini tanıttı. Google, 4.5 üzeri depremleri bildirecek. Google, depremden birkaç saniye önce kullanıcıları uyaracak.

Bu sistem ile ivmeölçeri olan Android telefonlar tamamen hareketsizken mini bir sismometreye dönüşerek depremi algılayabiliyor ve kullanıcılara uyarı gönderebiliyor.

Sistem, 4.5 ve üzeri büyüklükteki depremler için depremin şiddetine ve yoğunluğuna bağlı olarak “Farkında Ol” ve “Harekete Geç” olmak üzere iki tür uyarı gönderiyor. Android Deprem Uyarı Sistemi, telefonun mevcut teknolojisinden faydalanıyor, cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık olan tüm Android OS 5.0 ve üzeri tüm telefonlarda çalışıyor. Erken deprem uyarıları almak istemeyen kullanıcılar, cihaz ayarlarından “Deprem Uyarıları” seçeneğini devre dışı bırakabiliyor.

GOOGLE DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

Google’ın son derece hayati önem arz eden Google Deprem Uyarı Sistemi özelliğini aktif etmek için aşağıdaki adımları takip edin.

-Android işlemcili cihazın Ayarlar sekmesine tıklayın.

-Konum seçeneğine dokunun.

-Konum Servisleri başlığı altında yer alan Deprem Uyarıları butonuna tıklayın.

-Deprem Uyarıları özelliğini bu sayfada aktif edebilir veya kapatabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.