Google Microsoft’un açığını ortaya çıkardı
Tüketicilerin büyük bir bölümünün haberdar olmadığı ancak yazılım geliştiriciler ve güvenlik uzmanları tarafından oldukça tanınan Project Zero adlı Google’ın açıkları rapor etme
Google’ın Project Zero servisi yazılımlarda bulunan açıkları rapor ederek firmalara konu hakkında bilgilendirme yapıyor. Eğer 90 gün içerisinde bu açık düzeltilmezse hazırlanan rapor internetteyayınlanıyor. Microsoft‘un olaya tepki göstermesinin esas nedeni ise
Google ise buna karşılık olarak, verilen 90 gün sürenin oldukça uygun olduğunu ve yazılımcılara sorunu çözmek için yeterli süreyi tanıdığını belirtti. Ayrıca tüketicilerin bu tür açıkları bilmeye hakkı olduğunu ve ne gibi tehlikelerle karşı karşıya olduklarını öğrenmeleri gerektiğini dile getirdi.
Teknoloji dünyasının iki dev firması arasında geçen bu atışmanın sonucunun ne olacağı bilinmiyor. Ancak Google bu konuda geri adım atmamaya kararlı gibi görünüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.