Google’a yeni özellik

Google’a yeni özellik
Akıllı telefon ve bilgisayarlara getirilen uygulamalardaki karanlık mod gittikçe daha da yayılıyor. Google, Chrome’un mobil sürümü için bu özelliği getiriyor.

Telefon ve bilgisayarlardaki uygulamalarda sık sık kullanılmaya başlanan karanlık moda Google da dahil oldu. Chrome’un mobil sürümündeki Google arama sayfasına karanlık mod gelecek. Test aşamasında olan bu sistem tamamlandıktan sonra uygulamaya geçilecek.

ARTIK ARAMA SAYFASINDA

Google, Android 10’da sistem genelinde sağladığı karanlık modu uygulamalarına ve web sayfalarına da yaymak için çalışmalarına devam ediyor. Birçok Google uygulamasına gelen karanlık mod, şimdide Chrome'un mobil uygulamasındaki Google Arama sayfalarına geliyor. Ortaya çıkan yeni ekran görüntüleri, Google’ın mobil cihazlarda kullanılan Chrome Canary’deki Google Arama sayfalarında karanlık modu test ettiğini gösteriyor. Chrome’de bulunan ‘flags’ özelliğiyle çalışan karanlık mod şu anda sadece Chrome Canary’nin Android uygulamasında çalışıyor. Aslen geliştiriciler için yayınlanan Chrome Canary’de bulunan karanlık modu etkinleştirmek için tarayıcı çubuğuna ‘chrome://flags' yazıp ilgili sayfaya giderek flags özelliklerine ulaşmanız gerekiyor. Flags özellikleri altında bulunan ‘Android’de koyulaştırılmış arama sayfalarını göster’ seçeneğini etkinleştirdiğinizde Google Arama’yı karanlık modda kullanılabilir hale geliyor. Ancak,  Chrome Canary’deki karanlık mod hala stabil değil. Karanlık modlu Google Arama’da göze çarpan ilk sorun Google hesabının tersine çevrilen avatarının renkleri oluyor. Diğer simgeler ise olması gereken renklerde kalmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.