Google'dan dev bir adım daha!

Google'dan dev bir adım daha!
Dünya devi Google artık yatırımlarını da sadece internet şirketlerine değil, çok farklı teknolojilere yönlendiriyor. Google’ın son yatırımı ise Amerika Birleşik Devletleri’nde operasyonunu NASA’dan devralacağı Moffett Hava Üssü olacak.

Bugüne dek Google’ın kurucularının özel jetlerini park ettikleri hava üssü, Google tarafından önümüzdeki 60 yıl için kiralandı. Google ile ABD hükümeti arasındaki anlaşma gereğince, Google bazı üsteki bazı hangarları yenileyecek, üssün bakım ve onarım çalışmalarını üstlenecek.

Moffett Hava Üssünün bakım ve operasyon işlerinin yıllık maliyeti toplamda 6.3 milyon doları bulduğunu açıklayan NASA, üssün Google’a devredilmesiyle birlikte Google’ın 60 yıllık kiralama süresi boyunca 1.16 milyar dolardan fazla bedeli harcayacağını açıkladı.

Google, anlaşmada belirtilen modelle birlikte ilk etapta üste bulunan birinci hangarı yenilerken, ikinci ve üçüncü hangarı da yenileyecek. Karşılığında da tüm bu hangarlar ve pist, kısacası tüm üs, Google tarafından kullanım hakkına sahip olacak. Google’ın çekirdek şirketlerinden biri olan ve bu gayrimenkul anlaşmasının operasyonu üstünde çalışan Planetary Ventures LLC, bir 200 milyon doları daha yine bu üssün rehabilitasyon ve yenileme çalışmalarında kullanacak.

Google’ın hava üssünü Google X için bir merkez haline getirmesi bekleniyor. Yani Google bundan böyle AR-GE faaliyetlerinin bir kısmını, robotik çalışmaları ve test uçuşlarını (havacılık ve belki de uzay keşfi için) büyük ihtimalle bunlar için çok elverişli bu alanda gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.