Google'ın internet balonları test ediliyor

Google'ın internet balonları test ediliyor
Google'ın internet balonları Avustralya'da test ediliyor.

eknoloji devi Google'ın, Project Loon ismindeki dev projesini duymuş muydunuz? .Google bu projeyle, insansız sıcak hava balonlarıyla Wi-Fi bağlantısı dağıtmayı amaçlıyor. 15 metre genişliğinde ve alışveriş torbalarından sadece 3 kat daha kalın polietilenden meydana gelen bu balonların her birinin içinde Linux tabanlı mini bir bilgisayar bulunuyor. Bu bilgisayarların üzerinde Wi-Fi bileşenleri ve antenleri, GPS, sıcaklık sensörü dahil çeşitli hareket sensörleri bulunuyor.

Google bu projesini hayata geçirmek adına ciddi testlere başlamaya hazırlanıyor. The Guardian'ın yapmış olduğu habere göre Google, Avustralya'nın Telstra isimli operatörüyle beraber testlere başlıyor. Belirtilene göre, Aralık ayında Avustralya'nınQueensland bölgesine 20 tane internet balonu salınacak. Her biri yaklaşık 20 km'yekadar sinyal gönderebilme kapasitesine sahip balonlar başarılı olursa Avustralya'nın farklı bölgelerinde de kullanılacak.

Öte yandan Project Loon'un karşısındaki en büyük sorun ise rüzgar olarak gözüküyor. Rüzgar beklenmedik bir şekilde eserse balonları düşürebilir ya da bağlantıya zarar verebilir. Bakalım Avustralya'daki testler başarılı olacak mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.