Google’ın internet sağlayan test uçağı New Mexico’da düştü

Google’ın internet sağlayan test uçağı New Mexico’da düştü
Google'ın internet sağlamak için test uçuşları yaptığı New Mexico eyaleti içerisinde insansız hava aracı (İHA) bilinmeyen bir sebep ile düştüğünü açıkladı.

Google’ın internet sağlamak için test uçuşları yaptığı  New Mexico eyaleti içerisinde insansız hava aracı (İHA) bilinmeyen bir sebep ile düştüğünü açıkladı.

Facebook ve Google’ın başı çektiği insansız hava araçları ile internet dağıtımı testleri sürerken bu tür kayıplar normal olduğunu güneş enerjisi ile insansız hava araçlarının testlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Ancak test uçuşları da zaman zaman başarısız denemelere sebep olabiliyor. Google’ın isimsiz Solara 50 uçaklarından birisinin de Mayıs ayının başında yapılan bir denemede düştüğü açıklandı. İHA’nın kalkıştan kısa bir süre sonra problem yaşadığı ve yere çakıldığı belirtilirken kazada kimsenin yaralanmadığı belirtildi. Uçak internet sunacağı pilot bölge olan New Mexico eyaleti içerisinde düşerken, ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulunun kaza sebebini bulmak için araştırmalara devam ettiği belirtiliyor.

Düşen hava aracı Google’ın satın aldığı Titan Aerospace şirketi tarafından geliştirilmişti. 50 metrelik kanat açıklığına sahip uçağın sorunsuz şekilde uçabilmesi için yüksek irtifada uçması gerekiyor. Google tarafından yapılan açıklamada prototip aşamasındaki uçağın düştüğü doğrulanırken, bu tarz kazaların yaşanabileceği ancak şirketin güneş enerjili uçak konusunda hala iyimser olduğunu söylendi. Google’ın bu tür teslerde başarılı olupda kendi yaşadığımız bölgelerde hızlı internet sağladığını ve bizde bundan memnun kaldığımız bir zaman gelecek mi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.