Görenleri Şaşırtan Android!

Görenleri Şaşırtan Android!
Japon devinin kadın Android'i, görenleri şaşkına çevirecek kadar yetenekli!

Japon firmalar, insanlara çok fazla benzeyen robotlara, demek oluyor ki Android'lere olan tutkusuyla tanınıyorlar. Toshiba ise CEATEC JAPAN 2014'te gösterdiği en son kadın robotuyla işleri bir adım öteye taşıdı.

Toshiba'nın yeni robotunun yapabildikleri arasında göz kırpmak, sizi gülücükle karşılamak, Japonca şarkı söylemek dahil bazı " kolay hareketler" var. Robot, toplam 43 hareket mekanizmasına sahip: Bu mekanizmaların 15'i, yüz ifadelerini kontrol etmek üzere kafa kısmında bulunuyor . Robot, Japonca ve işaret dilini konuşabilse de eylemlerinin tamamı, daha önceden programlanmış. Şayet Toshiba, androidinin ileriki sürümlerine konuşma sentezi ve konuşma algılama teknolojileri gibi bir dizi teknoloji bütünleştirmeyi (entegre) düşünüyor .

Toshiba, robotlarını aLab Inc., Osaka University, Shibaura Institute of Technology ve Shonan Institute of Technology'nin ortaklığıyla geliştiriyor. Firmanın robotuna Amerikan İşaret Dili'ni (ASL) de "öğretme" planları var. Toshiba, 2020'de yaşlılara hizmet edebilecek, daha sosyal bir robot tanıtmayı düşünüyor . Yakın zamanda ise firmanın insansı robotları şirketlerde resepsiyon görevlisi olarak "işe yerleştirme" hedefleri var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.