Görgü tanıkları Atalay Filiz'in yakalanma anını anlattı

Görgü tanıkları Atalay Filiz'in yakalanma anını anlattı
İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'i ihbar eden ve yakalanışına tanık olan minibüs şoförleri, yaşadıklarını anlattı

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'i ihbar eden ve yakalanışına tanık olan minibüs şoförleri, yaşadıklarını anlattı.

Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz yakalandı

Atalay Filiz'in Özdere'den İzmir'e gitmek için bindiği, Gümüldür-İzmir'in hattındaki minibüsün şoförlüğünü yapan Mustafa Berber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şaşal mevkisindeki dağlık alanda, yol kenarında bekleyen Filiz'in minibüsü durdurarak aracına bindiğini belirtti.

"Araçtan indi, jandarmayı aradım"
Minibüste muavin olarak bulunan oğlu Özgür'ün, Filiz'i tanıdığını belirterek, "Kendisine bakıldığını fark ederek tedirgin oldu ve inmek istedi. Ben de aracı durdurdum, indi. İnince oğlum, 'baba bu aranan katildi' dedi. Hemen jandarmayı arayıp konuyu aktardım. Başka bir araca bindiğini söyledim." dedi.

"Selektör yaparak polislerin dikkatini çektim"
Aynı güzergahta çalışan, Bulgurca mahallesinden İzmir'e giden minibüse binen Filiz'in yakalandığı aracın şoförü Kenan Aka ise yaşanılanları şöyle anlattı:

"Yol üzerinde işaret ederek aracı durduran Filiz, nereye gittiğimizi ve ücreti sordu. 'Param yok ağabey' deyince araca binmesini söyledim. Konuşma sırasında aranan cinayet zanlısına benzettim, daha önce de aracıma binmişti. Yolda gördüğün polislere art arda selektör yaparak dikkatlerini çektim, onlar da peşime takıldı. Biraz ileride polisler yol kapaması yaptılar. Minibüse binen polisler adını ve nereli olduğunu sordu. Kendisine sahte kimlik hazırlamış, onu göstererek 'adım Ömer' dedi. Polisler kelepçe takıp götürdü. Sakalları uzamış, bakımsız kalmıştı. Bavulu ve sırt çantası vardı."

Aynı minibüse daha önce de binmiş
Filiz'in yaklaşık bir hafta önce de minibüsüne bindiğini belirten Aka, "O zaman şapkası vardı, sürekli yere bakıyordu. Şüphelenmiş ve polise bildirmiştim. Ekipler indiği yerde arama yaptılar ama bulamadılar." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.