Görmeyen kardeşinin "gözü" oldu

Görmeyen kardeşinin "gözü" oldu
Tokat'ta yaşayan 12 yaşındaki Ahmet Gül, doğuştan görme engelli kardeşi 9 yaşındaki Taha ile haftanın 5 günü karate antrenmanına gidiyor- Ahmet Gül, antrenmanlarda her şeyiyle ilgilendiği kardeşinin adeta "gözü" oluyor

TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ta yaşayan 12 yaşındaki Ahmet Gül, doğuştan görme engelli 9 yaşındaki kardeşi Taha'yı haftanın 5 günü karate antrenmanına götürüp getiriyor.

Doktorları, Taha Gül'e hislerinin gelişmesi için karate yapmasını tavsiye edince ailesi, çocuklarını Gençlik Spor İl Müdürlüğünün karate kursuna yazdırmaya karar verdi. Taha ve ağabeyi Ahmet Gül, yaklaşık 5 aydır Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda karate antrenmanlarına katılıyor.

Haftanın 5 günü Taha'yı karate antrenmanına götürüp getiren Ahmet Gül, her şeyiyle ilgilendiği kardeşinin adeta "gözü" oluyor.

- "Hedefim karatede şampiyon olmak"

Ahmet Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin her işine yardımcı olduğunu, antrenmanlara getirip götürdüğünü belirterek, karatede iyi yerlere gelmek istediklerini söyledi.

Görme engelli Taha Gül de "Abdurahman hocamızla idmanlar yapıyoruz. Ağabeyim ve arkadaşlarım bana yardımcı oluyor. Ailem de beni takdir ediyor. Hedefim karatede şampiyon olmak" ifadelerini kullandı.

Karate antrenörü Abdurahman Acar da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde karate kursları verdiklerini anlattı.

Tokat'ta engelli sporcuların koordine edilmesinden sorumlu olduğunu belirten Acar, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız bir süre önce Sporda Engelleri Kaldırıyoruz Projesi'ni başlattı. Bu kapsamda engellilerin de spora yönelmeleri, spor yapmalarını önemsiyoruz" diye konuştu.

"Taha ile ilgilenen doktor, hislerinin gelişmesi için karate sporunu tavsiye etti, 5 aydır beraber çalışıyoruz" diyen Acar, öğrencisinin ilk başlarda zorlandığını, ellerinden geldiğince ona yardımcı olduğunu, akranlarının yapamadığı hareketleri bile yapabildiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.