Göz kuruluğu yaşayanlara tavsiyeler: Uzmanlardan öneriler

Göz kuruluğu yaşayanlara tavsiyeler: Uzmanlardan öneriler
Manisa Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları hekimi Op. Dr. Okan Taşkın göz kuruluğuna dair açıklamalarda bulundu.

Manisa Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları hekimi Op. Dr. Okan Taşkın göz kuruluğuna dair açıklamalarda bulundu. Taşkın, "Gözlerde yanma, kuruluk hissi, yabancı cisim hissi gibi şikayetler varsa mutlaka bir göz muayenesi olunmalıdır" dedi.

Göz kuruluğunun, göz yaşının yetersizliği haline dikkat çeken Manisa Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları hekimi Op. Dr. Okan Taşkın, "Gözyaşının yetersizliği halinde gözlerde yanma, ağrı, yabancı cisim hissi, batma, kızarıklık gibi şikayetler ortaya çıkmaktadır. İlerleyen zamanlarda daha sık görülen göz kuruluğu, olduğunuz yerde klima varsa ya da sigara içilmiş bir ortamda daha fazla ortaya çıkmaktadır. Göz kuruluğu bazen ağız kuruluğu ile birlikte meydana çıkabiliyor bu duruma "Sjögren Sendromu" ismi verilmektedir. Bu şekilde ağız kuruluğu ve göz kuruluğu aynı anda olduğunda Romatolojik hastalıklar açısından araştırma yapmak gereklidir" dedi.

iha-20240219aw145034-1-t.jpg

BASİT BİR GÖZ MUAYENESİ İLE TANI KONULABİLİR

Göz kuruluğunda, basit bir göz muayenesi ve biyomikroskoskop ile bu tanıyı koyabiliyoruz. Tedavisinde ise şikayetine yönelik olarak öncelikli olarak suni gözyaşı damlası kullanmakta bazen mevcut gözyaşını koruyabilmek adına gözyaşını boşaltan kanallara tıkaç koyulabilmektedir. En son olarak da gözyaşı bezlerindeki salgıyı artıran ve iltihabı azaltan ilaçlar son başvuru olarak kullanılabilmektedir. Göz kuruluğunu önlemek için, ekrana bakma süresini azaltmak önemli ayrıca odalarda nemlendirici cihazlar kullanılabilir. Gözlerde yanma, kuruluk hissi, yabancı cisim hissi gibi şikayetler varsa mutlaka bir göz muayenesi olunmalıdır" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.