Granfondo Bisiklet yarışı için geri sayım

Granfondo Bisiklet yarışı için geri sayım
 Muhabir
Konya'da Granfondo Yol Bisiklet Yarışı düzenlenecek

Konya'da spor faaliyetleri sürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanına yakışır organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Konya’da ilk kez düzenleyecekleri Granfondo Yol Bisiklet Yarışı’nın da bu vizyonun önemli bir parçası olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya, sahip olduğu güçlü bisiklet altyapısı, 680 kilometreyle Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağı, uluslararası standartlardaki spor tesisleri ve bisiklet dostu şehir anlayışıyla dünyanın sayılı bisiklet şehirleri arasında yer alıyor. 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanı, şehrimizin bu alandaki kararlılığının ve birikiminin önemli bir göstergesidir” dedi.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR GETİRECEK

Konya'nın son yıllarda ulusal ve uluslararası birçok bisiklet organizasyonuna başarıyla ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Altay, “28 Haziran Pazar günü gerçekleştireceğimiz Granfondo yarışı da bisiklet turizmi açısından şehrimize önemli kazanımlar sağlayacak. Bu tür organizasyonlar şehrimizin tanıtımına katkı sunarken aynı zamanda ekonomimize ve turizm potansiyelimize de değer katıyor. Şehrimizde ilk kez düzenleyeceğimiz yarışta yurt içinden ve yurt dışından amatör ve profesyonel sporcuları Konya’nın misafirperverliğine yakışır şekilde misafir edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.